Χρηματοδότηση 28 επιχειρηματικών προτάσεων της Ν. Εύβοιας  και Σκύρου μέσω του προγράμματος Leader

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, 28 προτάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα από την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και τη Σκύρο, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (CLLD /LEADER). Πρόκειται για έργα που αφορούν επενδύσεις στον Τουρισμό, στην Οικοτεχνία, στη Βιοτεχνία και στη Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων στο πλαίσιο του τοπικού […]

24 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, 28 προτάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα από την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και τη Σκύρο, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (CLLD /LEADER).

Πρόκειται για έργα που αφορούν επενδύσεις στον Τουρισμό, στην Οικοτεχνία, στη Βιοτεχνία και στη Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος της Κοινοπραξίας της Αναπτυξιακής Ευβοίας Α.Ε. και του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Α.Ε.ΟΤΑ, συνολικού προϋπολογισμού 5.847.660 ευρώ, με 3.722.991,08 ευρώ δημόσια δαπάνη.

Σημαντικό παράγοντα στην ικανοποίηση του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος αποτέλεσε η εξασφάλιση επιπλέον 1.090.000 ευρώ από το εκχωρούμενο ποσό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η υπερδέσμευση ύψους 1.611.600 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενέργειες αυτές επέτρεψαν την αύξηση της δημόσιας δαπάνης κατά 62% σε σχέση με το αρχικά διαθέσιμο ποσό.

«Καθεμιά από τις 28 επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν από το Πρόγραμμα Leader, για την περιοχή της Νότιας Εύβοιας και της Σκύρου θα είναι και ένας οδηγός για την ανάπτυξη, που τόσο χρειαζόμαστε. Και η υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων θα συμβάλει έμπρακτα στην τοπική και περιφερειακή μας Οικονομία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024