Πέθανε ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ

Σε ηλικία 42 ετών πέθανε ο πρώην διεθνής μέσος της Σενεγάλης και της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες ήταν βαριά άρρωστος. Σοκ στο διεθνές ποδόσφαιρο με τον ξαφνικό χαμό, σε ηλικία μόλις 42 ετών (σ.σ. γεννηθείς στις 28/1/1978) του πρώην μέσου της ΑΕΚ, Πάπα Μπούπα […]

29 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Σε ηλικία 42 ετών πέθανε ο πρώην διεθνής μέσος της Σενεγάλης και της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες ήταν βαριά άρρωστος.

Σοκ στο διεθνές ποδόσφαιρο με τον ξαφνικό χαμό, σε ηλικία μόλις 42 ετών (σ.σ. γεννηθείς στις 28/1/1978) του πρώην μέσου της ΑΕΚ, Πάπα Μπούπα Ντιόπ ο οποίος ήταν και διεθνής με την Σενεγάλη.

Ο Ντιόπ είχε παίξει στην ΑΕΚ τη σεζόν 2010-11 και είχε συνολικά 37 συμμετοχές με τέσσερα γκολ.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν τα ξένα πρακτορεία ο Ντιόπ το τελευταίο διάστημα υπέφερε από μια ανίατη ασθένεια και δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή.

Ο Σενεγαλέζος ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του (σ.σ. 63 συμμετοχές), είχε πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και μάλιστα είχε σκοράρει στη νίκη της ομάδας του με τη Γαλλία ενώ ήταν και πρώτος της σκόρερ με τρία γκολ σε εκείνη την διοργάνωση.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ξάμαξ, πήγε στην Γκρασκόπερς και εν συνεχεία στην Λανς αλλά έκανε το όνομα του στην στην Αγγλία αγωνιζόμενος σε Φούλαμ και Πόρτσμουθ πριν έρθει στην ΑΕΚ τη σεζόν 2010-11. Μετά τους “κιτρινόμαυρους” αγωνίστηκε στην Γουέστ Χαμ και Μπέρμιχαμ ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2013.

Πηγή: sport24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024