Άνω Πολύδροσος : Mικρός οικισμός – έκπληξη με εξοχικές κατοικίες και κρυφά μονοπάτια

Στον δρόµο προς το χιονοδροµικό κέντρο, απαραίτητη στάση για φαγητό και ανάσες οξυγόνου αποτελεί η Άνω Σουβάλα, ένας µικρό οικισµός µε αρχοντικά και επιλογές για παραδοσιακό φαγητό. Στη δασωμένη Άνω Σουβάλα βρισκόταν αρχικά το χωριό πριν οι κάτοικοί του χρειαστεί να το εγκαταλείψουν και να εγκατασταθούν στη σημερινή τοποθεσία, γνωστή πια ως Πολύδροσος. Η μετοίκηση […]

9 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στον δρόµο προς το χιονοδροµικό κέντρο, απαραίτητη στάση για φαγητό και ανάσες οξυγόνου αποτελεί η Άνω Σουβάλα, ένας µικρό οικισµός µε αρχοντικά και επιλογές για παραδοσιακό φαγητό.

Στη δασωμένη Άνω Σουβάλα βρισκόταν αρχικά το χωριό πριν οι κάτοικοί του χρειαστεί να το εγκαταλείψουν και να εγκατασταθούν στη σημερινή τοποθεσία, γνωστή πια ως Πολύδροσος. Η μετοίκηση προέκυψε λόγω  του σεισμού που σημειώθηκε το  1870 και κατέστρεψε τα περισσότερα σπίτια της Άνω Πολυδρόσου, οπότε οι κάτοικοι της «κατέβηκαν» στην Πολύδροσo.

 

Η Άνω Πολύδροσος, απέχει 7χλμ από την Πολύδροσο και η πλατεία της, ανέγγιχτη από ανθρώπινο χέρι, προσφέρει στον επισκέπτη ακριβώς αυτό που επιθυμεί:

την απόλυτη επαφή με τη φύση.  

H κεντρική πλατεία στην Άνω Πολύδροσο

 

 

Μονοπάτια για όμορφες διαδρομές μέσα στη φύση, μέχρι να φτάσετε στην γειτονιά των παλιών αρχοντικών που προσφέρει και υπέροχη θέα στις πλαγιές του Παρνασσού.

 

Ο πιο κοντινός οικισμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, σήμερα αποτελεί ένα μικρό παράδεισο σε υψόμετρο 800μ., έτοιμο να σας κατακτήσει με την ηρεμία του και το φυσικό του κάλλος.

 

 

 Extra tip: Στην ‘Ανω Πολύδροσο, αριστοκρατική διαμονή 5 αστέρων, προσφέρει η Villa Mylonas, ενώ για..γλυκές απολαύσεις “κατεβαίνουμε” στην Πολύδροσο και σταματάμε στην πλατεία, στο “Μελένιο’

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024