Διαγραφή χρεών σε συνδυασμό με ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους

Ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών το Επιμελητήριο Εύβοιας Με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, του Προέδρου της ΓΣΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά  και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του Περιφερειακού́ Επιμελητηριακού́ Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, […]

19 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών το Επιμελητήριο Εύβοιας

Με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, του Προέδρου της ΓΣΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά  και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του Περιφερειακού́ Επιμελητηριακού́ Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, το οποίο απαρτίζεται από τους Προέδρους και από Μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων της Στερεάς.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κύριο θέμα αποτέλεσε το διαμορφωθέν σήμερα, επιχειρηματικό περιβάλλον, τα ανυπέρβλητα εμπόδια και προβλήματα που προέκυψαν και θα προκύψουν στις επιχειρήσεις μετά και την επιβολή δεύτερου lockdown. Τέθηκαν στο τραπέζι, μέτρα που ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών και μέτρα που θα εξαγγελθούν, καθώς και αιτήματα και προτάσεις από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων για την περαιτέρω στήριξη της αγοράς και της επιχειρηματικότητας για την παρούσα αλλά και την επόμενη την χρονική περίοδο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών και από τους εκπροσώπους των Φορέων :

  • Διαγραφή χρεών σε συνδυασμό με ρύθμιση οφειλών με ευνοϊκούς όρους, ως την απολύτως μοναδική προοπτική πραγματικής στήριξης των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.
  • Επιδότηση μιας επιχείρησης όχι μόνο επί του ενοικίου αλλά επί όλων των λειτουργικών της εξόδων (Ενοίκιο, Ρεύμα Τηλέφωνο, Νερό κλπ) ανά μήνα, με ποσό που ισούται με το 1/12 του συνόλου όλων των λειτουργικών της εξόδων κατά το έτος 2019.
  • Εξορθολογισμό του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα.
  • Η 5Η δόση επιστρεπτέας προκαταβολής να υπολογιστεί βάση της πτώσης του ετήσιου τζίρου κάθε επιχείρησης.

Στη συνεδρίαση και στο πλαίσιο εργασιών της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως, ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή και η πορεία Υλοποίησης του Προγράμματος: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Για το εν λόγω πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε πως μετά από συντονισμένες ενέργειες του κατέστη δυνατή η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 5.000.000 ευρώ.

Από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας συμμετείχαν εκτός του προέδρου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ως Μέλη του Περιφερειακού́ Επιμελητηριακού́ Συμβουλίου η πρώην Πρόεδρος κα Βούλα Αγιοστρατίτη και ο κ. Φωκίτης Νικόλαος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024