ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Είχαμε την «εισαγωγή» αδέσποτων σκύλων, σε Λαμία και Παραλία Παχών στη Φθιώτιδα, φαίνεται ότι το φαινόμενο πέρασε και στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Αιδηψού. Οι άγνωστοι λοιπόν έφεραν κι άφησαν τα σκυλιά τους, κυνηγετικής ράτσας όπως αντιλαμβάνομαι, προφανώς γιατί δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη απόδοση τους κι όχι σαν κάποιους άλλους, παλαιότερα, […]

9 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Είχαμε την «εισαγωγή» αδέσποτων σκύλων, σε Λαμία και Παραλία Παχών στη Φθιώτιδα, φαίνεται ότι το φαινόμενο πέρασε και στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Αιδηψού. Οι άγνωστοι λοιπόν έφεραν κι άφησαν τα σκυλιά τους, κυνηγετικής ράτσας όπως αντιλαμβάνομαι, προφανώς γιατί δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη απόδοση τους κι όχι σαν κάποιους άλλους, παλαιότερα, στον Αγιόκαμπο, γιατί τα βαρέθηκαν. Όπως και να ‘ναι όμως σημασία έχει, ότι επειδή είναι πεινασμένα και δείχνουν επίσης φοβισμένα, θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα, ακόμη και ατυχήματα εδώ, αφού κινούνται στον κεντρικό δρόμο της Αιδηψού. Το θέμα πρέπει βέβαια να απασχολήσει αρχικά τους αρμόδιους και τους ζωόφιλους της περιοχής, όπως κι όλους εκείνους που παίρνουν ζώα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν πρόσκαιρα το εγώ τους.
  • Τα παράπονα που γίνονται για μια σειρά άσχημων καταστάσεων στην Τοπική Κοινότητα της Βαρβάρας Αιδηψού, δείχνουν τουλάχιστον ατασθαλία. Λύματα από αγνώστους, σε μικρή απόσταση από το χωριό και κατ’ εξακολούθηση, ένα γήπεδο που έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, αλλά και σε μάντρα αδρανών υλικών, όπως και «πλούσια» λαθροϋλοτομία. Καταγράφουμε όλες τις διαμαρτυρίες και το επόμενο βήμα είναι να δούμε πόσο μεγάλα είναι τα εν λόγω προβλήματα κι από που εκπορεύονται. Και είμαι βέβαιος, ότι «κάπου θα βρεθεί άκρη».
  • Μετά τον 62χρονο Αθηναίο και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή της Ιστιαίας. Πρόκειται για αθλητικό παράγοντα, που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας κι εκεί επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός. Ο τελευταίος έχει επαφή με σημαντικό αριθμό αθλητών, αλλά και πελατών στο χώρο που εργάζεται. Φυσικά ξεκίνησαν οι ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον του κρούσματος, έτσι ώστε να τεθούν σε καραντίνα όλες οι επαφές του. Με τα πρώτα μάλιστα συμπτώματα αυτών, οι αρμόδιοι θα προχωρήσουν στα απαραίτητα τεστ, προκειμένου η διασπορά του ιού να ελαχιστοποιηθεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024