Ερώτηση Γιάννη Οικονόμου για την ανάγκη μεταφοράς της έναρξης του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ερώτηση για την ανάγκη χρονικής μετακίνησης της έναρξης του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Οικονόμου, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών τα τελευταία χρόνια προκαλούν εύλογα το έντονο ενδιαφέρον και […]

15 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Ερώτηση για την ανάγκη χρονικής μετακίνησης της έναρξης του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο κ. Οικονόμου, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών τα τελευταία χρόνια προκαλούν εύλογα το έντονο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας. Τo πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου. Βασική παράμετρος του προγράμματος είναι η χρονική προτεραιότητα με κλείσιμο του συστήματος κατά την εξάντληση των πόρων. Για αυτό τον λόγο απαιτείται η σωστή και έγκαιρη προετοιμασία των δικαιολογητικών για την υπαγωγή των δικαιούχων στο πρόγραμμα.

Εξαιτίας της υγειονομικής κατάσταση της χώρας, καθίσταται επικίνδυνη τόσο για τους μηχανικούς όσο και για τους πολίτες διαδικασίες όπως οι αυτοψίες στις κατοικίες για την  έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών και επιπλέον λόγω της λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, υπάρχουν δυσκολίες στην διεκπεραίωση των απαραίτητων ενεργειών όπως η συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, σημειώνει ο βουλευτής και προσθέτει πως  διαμορφώνονται διαφορετικοί όροι προετοιμασίας και υποβολής προτάσεων ακόμα και μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της ίδιας Περιφέρειας ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω ο βουλευτής ρωτάει τον υπουργό Περιβάλλοντος:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να εξεταστεί η μεταφορά της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και από το γενικό απαγορευτικό που ισχύει στη χώρα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024