Η Ελληνικά Καλώδια εδραιώνει την θέση της στην αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου με νέα σύμβαση έργου για υπόγεια καλώδια υψηλής τάσης

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων 132 kV για το έργο “Douglas North” της SP Transmission. Η SP Transmission PLC (“SPT”), ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέθεσε στην Hellenic Cables την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης […]

24 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων 132 kV για το έργο “Douglas North” της SP Transmission.

Η SP Transmission PLC (“SPT”), ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέθεσε στην Hellenic Cables την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης 132 kV, για τη σύνδεση του χερσαίου αιολικού πάρκου Douglas West με το νέο υποσταθμό Douglas North καθώς και τη σύνδεση του χερσαίου αιολικού πάρκου Kennoxhead Extension με τον υποσταθμό Middlemuir Windfarm, μέσω τροποποίησης του ήδη υπάρχοντος υπογείου κυκλώματος 132 kV μεταξύ Coalburn και Middlemuir.

Το υπάρχον υπόγειο καλωδιακό κύκλωμα των 132 kV μεταξύ Coalburn και Middlemuir χρειάζεται να τροποποιηθεί για να διευκολυνθεί η σύνδεση δυο νέων αιολικών πάρκων Douglas West (51 MW) και Kennoxhead Extension (60 MW). Οι εργασίες περιλαμβάνουν τις τροποποιήσεις του υπάρχοντος κυκλώματος καθώς επίσης την αναβάθμιση των υπαρχόντων καλωδίων και τον επανασχεδιασμό του συστήματος γείωσης που αφορά τόσο το νέο κύκλωμα μεταξύ Coalburn και Douglas North όσο και το κύκλωμα μεταξύ Douglas North και Middlemuir, ώστε να διασφαλιστεί η σύνδεση με τον υποσταθμό Douglas North 132/33kV.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει περίπου 10 χλμ. υπογείων καλωδίων 132kV με μόνωση XLPE μαζί με τα σχετικά εξαρτήματα, καθώς και την εγκατάσταση και τον τελικό έλεγχο σε συνεργασία με επιλεγμένους συνεργάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σύμβαση αυτή πιστοποιεί τη συνεχή παρουσία και επένδυση της Hellenic Cables στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήδη διαχειρίζεται τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διάθεσης.

Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στη Θήβα, το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Με το υψηλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την τήρηση βέλτιστων πρακτικών εργασίας, το εργοστάσιο μπορεί να παράγει καλώδια υψηλής ποιότητας για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς..

Η SP Transmission plc είναι μια θυγατρική εταιρία που ανήκει εξ ολοκλήρου στην SP Energy Networks, υπεύθυνη για τη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κεντρική και Νότια Σκωτία. Η SPT λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από σταθμούς παραγωγής, αιολικά πάρκα και διάφορες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τη μεταφέρει μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο μετάδοσης, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 3.700 χλμ. εναέριων γραμμών και περισσότερα από 600 χλμ. υπόγειων καλωδίων. Η SPT κατέχει πάνω από 150 υποσταθμούς και περισσότερα από 100 σημεία τροφοδοσίας στο δίκτυο της, μέσα από το οποίο λαμβάνει την παροχή υψηλής τάσης και τη μετατρέπει στην χαμηλή τάση η οποία απαιτείται για οικιακή χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα : www.spenergynetworks.co.uk .

Η Cenergy Holdings είναι βελγική εταιρεία συμμετοχών (holding), εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Εταιρεία εστιάζει στη μακροπρόθεσμη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω θυγατρικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε δυναμικές και αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτές της μεταφοράς ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών, καθώς και των τηλεπικοινωνιών. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables), πρωτοπόρες εταιρείες στους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους τους. Η Σωληνουργεία Κορίνθου, είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς σωλήνων χάλυβα διεθνώς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε έργα ενέργειας και ειδικότερα για τη μεταφορά υγρών και αερίων καυσίμων και ένας σημαντικός προμηθευτής του κλάδου κατασκευών για κοίλες δοκούς χάλυβα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη.  Κατασκευάζει καλώδια ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους κλάδους που προαναφέρθηκαν. Για περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cenergyholdings.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024