Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε εκείνους που αντιστάθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών. Την ημέρα εκείνη του 1973, νέοι άνθρωποι, αποφασισμένοι να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους, εξεγέρθηκαν με κέντρο το Πολυτεχνείο αρνούμενοι να υπομείνουν την τυραννία.. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο. Το κεντρικό του σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία […]

16 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε εκείνους που αντιστάθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών. Την ημέρα εκείνη του 1973, νέοι άνθρωποι, αποφασισμένοι να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους, εξεγέρθηκαν με κέντρο το Πολυτεχνείο αρνούμενοι να υπομείνουν την τυραννία..

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο. Το κεντρικό του σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συμπυκνώνει τα διαχρονικά αιτήματα της νέας γενιάς αλλά κι όλων εκείνων που πιστεύουν στις αξίες και στα ιδανικά της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, η πανδημία δεν επιτρέπει φέτος την καθιερωμένη μεγάλη πορεία  προς τιμήν της Επετείου. Παρόλα αυτά, μπορούμε και σήμερα να τιμήσουμε τους ήρωες της αντίστασης κατά της χούντας και να στείλουμε μήνυμα ενότητας κι αποφασιστικότητας για την προάσπιση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Βλέπουμε όμως, από τη μία την κυβέρνηση, με αυταρχικές αποφάσεις να δυναμιτίζει το κλίμα για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη κι από την άλλη, κόμματα της αντιπολίτευσης με τη στάση τους τις τελευταίες ημέρες, ουσιαστικά να της στρώνουν το δρόμο.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σταθερά στον αντίποδα κάθε μεθόδευσης που στοχεύει στον φανατισμό και στη διχόνοια, ειδικά στη σημερινή συγκυρία που η υπευθυνότητα και η ομοψυχία είναι πιο απαραίτητες παρά ποτέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024