Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμφίκλειας – Τιθορέας – Ελάτειας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάτω Τιθορέα

Για υποβάθμιση της περιοχής και ταλαιπωρία των χιλιάδων κατοίκων της, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμφίκλειας – Τιθορέας – Ελάτειας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάτω Τιθορέα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μετά την υπολειτουργία και την παύση πολλών υπηρεσιών στο Δήμο μας (Εφορία, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία, Αστυνομικά τμήματα, […]

12 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Για υποβάθμιση της περιοχής και ταλαιπωρία των χιλιάδων κατοίκων της, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμφίκλειας – Τιθορέας – Ελάτειας για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάτω Τιθορέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μετά την υπολειτουργία και την παύση πολλών υπηρεσιών στο Δήμο μας (Εφορία, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία, Αστυνομικά τμήματα, ΔΕΗ, καταστήματα Τραπεζών) επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας συνεχίζεται.

Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα της στην Κάτω Τιθορέα, θα έχει ως επακόλουθο την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και την ταλαιπωρία των χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα που είναι και το μοναδικό στην Κάτω Τιθορέα.   

Οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους αγρότες και κτηνοτρόφοι,  που  διακινούν καθημερινά χρηματικά ποσά για τις δραστηριότητές τους, αλλά και οι ηλικιωμένοι που αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα αναγκαστούν, με πρόσθετο οικονομικό κόστος, να μετακινούνται καθημερινά σε άλλη περιοχή του Δήμου για να μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου οδικού δικτύου, με ανύπαρκτη συγκοινωνία μέσων μαζικής μεταφοράς και μάλιστα όλα αυτά σε μια κρίσιμη υγειονομικά περίοδο με αναπόφευκτο το συνωστισμό,  ευνοώντας τις συνθήκες διασποράς του ιού Covid-19.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα έναντι των αναγκών των πολιτών. Ενώ η κυβέρνηση της  κακοπληρώτριας και καταχρεωμένης ΝΔ καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ίδια ώρα κουρεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια από τα χρέη πλούσιων εφοπλιστών, ενώ τα τραπεζικά στελέχη χαίρουν πλήρους ασυλίας και αμνήστευσης.

Η οριστική παύση λειτουργίας 52 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τις πρόσφατες αχρείαστες και δυσμενείς μετακινήσεις εργαζομένων εν μέσω της επερχόμενης νέας εθελούσιας εξόδου  εργαζομένων, εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης για εικονική κρατικοποίηση της τράπεζας και έπειτα επανιδιωτικοποίηση της με τρόπο που θα ζημιωθεί για άλλη μια φορά το ελληνικό δημόσιο.

Ζητάμε την  ανάκληση της απόφασης της τράπεζας Πειραιώς  και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος στην Κάτω Τιθορέα ως έχει. 

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε διχαστική πρακτική κοινωνικού αυτοματισμού προσπαθήσουν να εφαρμόσουν  οι  κυβερνητικοί κομματάρχες της περιοχής για να αποπροσανατολίσουν και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024