«Πώς να γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα στο δήμο Αγράφων όταν δεν υπάρχει στην περιοχή διαδίκτυο;»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστα Καραμανλή και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα, κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Πώς να γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα στο δήμο Αγράφων όταν δεν υπάρχει στην περιοχή διαδίκτυο;» Σ’ αυτή, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει: «Την αδυναμία Τηλε-εκπαίδευσης […]

12 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστα Καραμανλή και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα, κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Πώς να γίνουν τα διαδικτυακά μαθήματα στο δήμο Αγράφων όταν δεν υπάρχει στην περιοχή διαδίκτυο;»

Σ’ αυτή, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει: «Την αδυναμία Τηλε-εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και όχι μόνο, σε πολλά χωριά των Αγράφων, επισημαίνει με επιστολή του, ο Δήμαρχος Αγράφων, με παραλήπτες τους αρμόδιους φορείς της χώρας. Αναφέρει ότι, δεν μπορούν να γίνουν τα διαδικτυακά σχολικά μαθήματα στο Δήμο Αγράφων, όταν δεν υπάρχει διαδίκτυο στην περιοχή. Η τεράστια ανισότητα που λειτουργεί εις βάρος των μαθητών της εν λόγω περιοχής και έγκειται στη μη πρόσβασή τους στο διαδίκτυο τους καθιστά ανήμπορους να ανταπεξέλθουν στην εκπαιδευτική αλληλεπίδραση, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Εδώ, λοιπόν, το αυτονόητο θεμελιώδες δικαίωμα στην Παιδεία καταστρατηγείται και τα παιδιά των Αγράφων απαξιώνονται, με την απουσία πρόβλεψης για τη διάδοση των νέων τεχνολογιών στην ορεινή αυτή περιοχή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες επέκτασης του ευρυζωνικού δικτύου στα Άγραφα και μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών έργων, να αναστείλετε την άρση λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην περιοχή, προκειμένου οι μαθητές του Δήμου Αγράφων, να αντιμετωπίζονται ισότιμα με εκείνους από την υπόλοιπη Ελλάδα, όσον αφορά στην πρόσβασή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, μη υπάρχουσας ακόμη της δυνατότητας για τηλε-εκπαίδευση στην περιοχή τους;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024