Σαρακιώτης: «Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες λόγω κορονοϊού, οφείλει να είναι ακατάσχετη»

«Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες λόγω του COVID-19 οφείλει να είναι ακατάσχετη». Αυτό σημειώνουν μέσω ερώτησής τους, προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Ανάπτυξης, 64 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα και Τεχνολογία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. […]

3 Νοεμβρίου 2020

του/της Newsroom

«Η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες λόγω του COVID-19 οφείλει να είναι ακατάσχετη». Αυτό σημειώνουν μέσω ερώτησής τους, προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Ανάπτυξης, 64 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα και Τεχνολογία Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., οι Περιφέρειες προσπαθούν να αντιστρέψουν το δυσμενές οικονομικό κλίμα και να καλύψουν το δεδομένο κενό, που έχει αφήσει η Κυβέρνηση αρνούμενη να στηρίξει με επαρκείς χρηματοδοτικούς πόρους τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, οι Περιφέρειες έχουν δημοσιοποιήσει προσκλήσεις με τίτλο  «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19», με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Μια ενέργεια η οποία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά τα ποσά που διατίθενται δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Την άνοιξη του 2020 είχε προηγηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία «θεσπίστηκε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής από το κεντρικό κράτος, για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορονοϊού COVID-19 για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο το 2020».

Στο ίδιο μήκος κύματος και όπως συνέβη με την Κ.Υ.Α. της περασμένης άνοιξης, οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν ομοίως «η μη επιστρεπτέα προκαταβολή που θα χορηγηθεί από τις Περιφέρειες να είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και να μη συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024