Συνάντηση του Μ. Χατζηγιαννάκη με τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού και επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Στα πλαίσια της περιοδείας του στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, ο αν. τομεάρχης Eσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τον Δήμαρχο Ισταίας Αιδηψού Γιάννη Κοτζιά, καθώς και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Στη συζήτηση με τον κ. Κοτζιά και την αντιδήμαρχο κ. Φουρνάρη τέθηκε το ζήτημα του […]

27 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στα πλαίσια της περιοδείας του στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας, ο αν. τομεάρχης Eσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τον Δήμαρχο Ισταίας Αιδηψού Γιάννη Κοτζιά, καθώς και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Στη συζήτηση με τον κ. Κοτζιά και την αντιδήμαρχο κ. Φουρνάρη τέθηκε το ζήτημα του ρόλου των ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της προστασίας των κατοίκων του δήμου από την υγειονομική και την επακόλουθη οικονομική κρίση. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής με τη χρήση νέων ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των γειτονικών δήμων.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Εύβοιας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Ξενοφώντα Αποστολόπουλο και το ιατρικό προσωπικό. Στη συνάντηση ο Μ. Χατζηγιαννάκης ενημερώθηκε για τα θέματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, στα οποία κυριαρχεί το κρίσιμο ζήτημα διαχείρισης έκτακτων περιπτώσεων, καθώς οι διακομιδές των ασθενών καθίστανται δύσκολες λόγω της απόστασης των εγγύτερων νοσοκομείων. Παράλληλα, καθίστανται απαραίτητες διακομιδές για απλά περιστατικά, πχ για ακτινογραφίες, λόγω των έλλειψεων σε ιατρικό προσωπικό, γεγονός που αυξάνει υπέρογκα το κόστος για το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024