To μαγαζάκι της Αγόριανης : Η τοπική γαστρονομία πάνω σε ένα τραπέζι

Αν βρεθείτε στην Αγόριανη, δεν έχετε παρά να σταθείτε στο μίνι μάρκετ της πλατείας, το Μαγαζάκι της Αγόριανης, όπου εκτός από ψιλικά, η Ιφιγένεια Καλλιμάνη προσφέρει και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.   Στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι  που συναντά κάθε περαστικός στην πρώτη είσοδο της πλατείας, κεντρική θέση κατέχει η φημισμένη φορμαέλα Αράχωβας, ένα γευστικότατο ωχροκίτρινο […]

10 Νοεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αν βρεθείτε στην Αγόριανη, δεν έχετε παρά να σταθείτε στο μίνι μάρκετ της πλατείας, το Μαγαζάκι της Αγόριανης, όπου εκτός από ψιλικά, η Ιφιγένεια Καλλιμάνη προσφέρει και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

 

Στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι  που συναντά κάθε περαστικός στην πρώτη είσοδο της πλατείας, κεντρική θέση κατέχει η φημισμένη φορμαέλα Αράχωβας, ένα γευστικότατο ωχροκίτρινο τυρί, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, που παράγεται από γιδοπρόβατα που βόσκουν στον Παρνασσό. Ξύδι, μέλι έλατου, ζυμαρικά και τραχανάς, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ, διάφορα μπαχαρικά και βότανα όπως το βαλσαμόλαδο είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορεί κανείς να επιλέξει από το εν λόγω παντοπωλείο.

 

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο έντονη η ..στροφή στην ελληνική παράδοση, οπότε η κυρίαρχη τάση στη γαστρονομία είναι να χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες τοπικά προϊόντα. Στο μαγαζάκι της Αγόριανης θα βρείτε τα καλύτερα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024