Π. Ταγκαλής: «Στόχος μας η ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου»

Ο Δήμος Δελφών δίνει λύση για τη σωστή δοκιμαστική λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής και του Εργοστασίου Κομποστοποίησης Ο Δήμος Δελφών, εξετάζοντας κάθε πιθανή επιλογή, δίνει λύση στην ορθή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Φωκίδας. Πιο συγκεκριμένα, έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου Δελφών, από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), […]

16 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Δήμος Δελφών δίνει λύση για τη σωστή δοκιμαστική λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής και του Εργοστασίου Κομποστοποίησης

Ο Δήμος Δελφών, εξετάζοντας κάθε πιθανή επιλογή, δίνει λύση στην ορθή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Φωκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου Δελφών, από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), για τη μεταφορά της απαιτούμενης ποσότητας προδιαλεγμένου οργανικού υλικού στη μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Φωκίδας, συμβάλλοντας μέσω αυτής στη σωστή δοκιμαστική του λειτουργία η οποία είναι σε εξέλιξη. Η έως σήμερα πορεία του συστήματος των καφέ κάδων, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών για τις οποίες δεν ευθύνεται ο δήμος Δελφών (καθυστέρηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια των απορριμματοφόρων και των καδοπλυντηρίων) οδήγησαν στην εξεύρεση της παραπάνω λύσης, με μόνο στόχο την τήρηση των προϋποθέσεων ώστε η μονάδα Βιοαποβλήτων να ολοκληρώσει άρτια τη δοκιμαστική λειτουργία και να ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως.

Επίσης, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για τον ίδιο σκοπό, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της εβδομάδας τηλεδιάσκεψη με το Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, τον τεχνικό σύμβουλο και τον ανάδοχο του έργου ώστε να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για την απαιτούμενη παράταση της δοκιμαστικής λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την εξέλιξη δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας έχουμε εργαστεί ώστε το συγκεκριμένο έργο να αποδοθεί στην περιοχή με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Έχοντας δώσει λύσεις σε αρκετά ζητήματα που έχουν έως σήμερα παρουσιαστεί, για μία ακόμα φορά, και αφού εξετάσαμε κάθε πιθανή επιλογή, βρίσκουμε τον τρόπο ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα η δοκιμαστική λειτουργία του, υπό τις προϋποθέσεις που πρέπει. Σε συνεργασία με το Φο.Δ.Σ.Α. προγραμματίζουμε την ορθή ολοκλήρωση ενός από τα πλέον σημαντικά έργα για τη Φωκίδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024