Η Χαρούλα Δεληκούρα για τη μείωση της χρηματοδότησης στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, για τη μείωση της χρηματοδότησης που έγινε στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου, αναφέρθηκε η Χαρούλα Δεληκούρα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. Η κα Δεληκούρα είχε καταθέσει την ερώτηση προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Βασιλική Αρβανίτη. Στην ανάρτησή της, την Παρασκευή 18 […]

22 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Μακρακώμης της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου, για τη μείωση της χρηματοδότησης που έγινε στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου, αναφέρθηκε η Χαρούλα Δεληκούρα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα. Η κα Δεληκούρα είχε καταθέσει την ερώτηση προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Βασιλική Αρβανίτη.

Στην ανάρτησή της, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, η Χαρούλα Δεληκούρα σημειώνει αναλυτικά: «1. Με ποια κριτήρια έγινε σε αυτή την κατανομή η περικοπή χρηματοδότησης από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή; θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Σχολικών Επιτροπών που τροποποιούνται τα ποσά.

  1. Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει 10 Σχολικές Μονάδες ενώ η Δευτεροβάθμια 5 και να τα δούμε πιο αναλυτικά:
  • Η Πρωτοβάθμια πληρώνει 10 λογαριασμούς Ο.Τ.Ε , 10 ΔΕΗ σε σχέση με την Δευτεροβάθμια που όλα τα παραπάνω είναι Χ5.
  • Η Πρωτοβάθμια πληρώνει 3 Σχολικού Τροχονόμους ενώ η Δευτεροβάθμια κανένα.
  • Εν όψει κορωνοϊού η Πρωτοβάθμια αγοράζει διπλάσια αντισηπτικά και απολυμαντικά καθαριότητας σε σχέση με την Δευτεροβάθμια.
  • Η Πρωτοβάθμια όπως αντιλαμβάνεστε λόγω των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε γραφική ύλη.

Άρα με όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι η Πρωτοβάθμια έχει τα διπλάσια έξοδα.

  1. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μία αναφορά σχετικά με το ταμειακό υπόλοιπο της Πρωτοβάθμιας αυτή τη στιγμή είναι περίπου 10.000 ευρώ το οποίο είναι εικονικό και ποιο συγκεκριμένα από τα 10.000 ευρώ τα 7.384,89 είναι χρήματα που έχουμε λάβει ως extra χρηματοδότηση αποκλειστικά και μόνο για προμήθεια πετρελαίου και δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε σε λειτουργικές δαπάνες. Τα υπόλοιπα 2.500 περίπου που περισσεύουν τα 1.500 θα διατεθούν σε τιμολόγια που δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη άρα το πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο της Σχολικής Επιτροπής είναι περίπου 1000 ευρώ.

Και τέλος εάν θέλουμε να κάνουμε ίση κατανομή μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και εφόσον δεν θέλετε να παραμείνει ως είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα, ας λάβουμε υπόψιν τον αριθμό των κτιρίων και τον αριθμό των μαθητών:

Πρωτοβάθμια: 10 κτίρια 400 μαθητές

Δευτεροβάθμια: 5 κτίρια 360 μαθητές

Ας διαιρέσουμε λοιπόν την επιχορήγηση δια 15 που είναι τα κτίρια μιας και οι μαθητές είναι πάνω κάτω η ίδιοι: 26.769,78 : 15 = 1.784.65 σε κάθε Σχολείο άρα: Πρωτοβάθμια 10 Χ 1.784,65 = 17.846,50 & Δευτεροβάθμια 5 Χ 1.784,65 = 8.923,25.

Διαφορετικά εάν γίνει η κατανομή όπως αναφέρετε στην εισήγηση σας να μας αναφέρετε τι από όλα τα παρακάτω θέλετε να στερήσουμε από τα Σχολεία μας Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Την καθαριότητα, τη θέρμανση, τη γραφική ύλη ή τους Σχολικούς Τροχονόμους.

Πρόταση μου λοιπόν είναι να αλλάξετε την εισήγησή σας και η κατανομή να γίνει δίκαια όπως σας προανέφερα η ας την επαναφέρετε στα ποσά που δινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα:

Πρωτοβάθμια : 14.384,89

Δευτεροβάθμια : 12.384,89».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024