Απολογισμός έργων και δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 

Αναλυτική ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τη διαχείριση χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, στη μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Με πρωτοβουλία του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, συνεπικουρούμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο […]

24 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αναλυτική ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τη διαχείριση χρηματοδοτικών εργαλείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020, στη μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Με πρωτοβουλία του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, συνεπικουρούμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020 και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Στερεάς Ελλάδας.

Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ, αξίζει να τονιστεί ότι έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται 177 έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 203,63 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις, όπως ενδεικτικά:

– Η ΟΧΕ Ασωπού.

– Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

– Η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου σε 6 μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

– Η στήριξη Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τον Covid-19.

– Ο ιατρικός εξοπλισμός και η πρόσληψη προσωπικού για τις δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Αντίστοιχα, από το ΠΔΕ της Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτούνται ή και υλοποιούνται κομβικά έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ περίπου, μεταξύ των οποίων είναι ενδεικτικά:

– Η κατασκευή του νέου κλειστού κολυμβητηρίου της Λαμίας και η αναστήλωση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

– Η βελτίωση των οδικών αξόνων της Περιφέρειας.

– Τα στρατηγικά έργα των κάμπων Κωπαΐδας, Σπερχειού, Μόρνου και Λήλαντα.

– Η αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου Βελουχίου.

– Οι λιμένες Αγ. Κωνσταντίνου, Μαντουδίου, Ιτέας και Γλύφας.

– Η αναστήλωση και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων Δελφών, Ερέτριας και Ορχομενού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κλείνουμε το έτος με μια συνεδρίαση – ενημέρωση για τα βασικά μας χρηματοδοτικά προγράμματα. Διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η υψηλή απορροφητικότητα που καταγράφει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

»Αυτό, όμως, που προέχει δεν είναι τα ποσοστά. Είναι ότι προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς σε σημαντικές παρεμβάσεις, για να καλύψουμε τις κοινωνικές ανάγκες και να διασφαλίσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας. Και το κάνουμε από την πρώτη μέρα, όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις.

»Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπηρεσιακούς μας συνεργάτες, γιατί στη σκληρή δουλειά τους οφείλεται καθετί καλό που γίνεται σε αυτή την Περιφέρεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024