Γ. Σαρακιώτης: «Με πολλούς αποκλεισμούς και η 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή»

Τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες εμφάνισαν από μηδενικούς έως πολύ μικρούς τζίρους, από το πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4», θίγει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής […]

9 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες εμφάνισαν από μηδενικούς έως πολύ μικρούς τζίρους, από το πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4», θίγει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του, σημαντικός αριθμός πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βρίσκονται στο φάσμα της πτώχευσης και της οριστικής αναστολής της λειτουργίας τους, εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσής τους από πλευράς της Κυβέρνησης.

Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνει, ο κ. Σαρακιώτης, το πρόγραμμα της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4» συνιστά μία ακόμη προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα, το οποίο δε στηρίζει ουσιαστικά τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αφού οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος υπολογισμού του τζίρου, αποκλείουν σημαντικό αριθμό εξ αυτών. Τα παραπάνω δημιουργούν ένα γενικότερο κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης, την ίδια ώρα μάλιστα που διαπιστώνεται γενναιόδωρη στήριξη συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Σαρακιώτης, ρωτά το Υπουργείο Οικονομικών:

  1. αν προτίθεται να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ουσιαστικής και δίκαιης στήριξης των πληγεισών επιχειρήσεων από τις συνέπειες της πανδημίας, καθώς και
  2. ποια μέτρα προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να διορθώσει τις αδικίες στον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4», ιδιαιτέρως εν όψει του νέου κύκλου με τίτλο «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και 6».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024