Και σε άλλες δύο κλοπές ο αλλοδαπός που πιάστηκε σε αναρρίχηση πολυκατοικίας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές σε ιδιωτικούς χώρους, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο διήμερο, στην περιοχή της Χαλκίδας. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο αλλοδαπός που είχε συλληφθεί προχθές για τις απόπειρες κλοπών με τη μέθοδο της αναρρίχησης. Ειδικότερα ο ανωτέρω, πρώτες πρωινές ώρες της 10-12-2020, […]

12 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές σε ιδιωτικούς χώρους, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο διήμερο, στην περιοχή της Χαλκίδας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο αλλοδαπός που είχε συλληφθεί προχθές για τις απόπειρες κλοπών με τη μέθοδο της αναρρίχησης.

Ειδικότερα ο ανωτέρω, πρώτες πρωινές ώρες της 10-12-2020, ανέβηκε αρχικά από τον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας σε γραφείο 1ου ορόφου και αφού εισήλθε στο εσωτερικό του από ανασφάλιστο παράθυρο, προκάλεσε φθορές σε διάφορα έγγραφα του παθόντα, αφαιρώντας κάποια από αυτά.

Επιπλέον, πρώτες πρωινές ώρες της 11-12-2020, παραβίασε παράθυρο διαγνωστικού κέντρου και αφαίρεσε τρεις (3) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop).

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Ύστερα από επτά χρόνια έπιασαν ληστή καταστήματος

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ημεδαπού, υπαλλήλου καταστήματος, η οποία διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2013, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα ο ανωτέρω, προσέγγισε τον υπάλληλο και με την άσκηση σωματικής βίας, απέσπασε χρηματικό ποσό που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Τους έπιασαν με παράνομα τσιγάρα

Συνελήφθησαν, χθες (11-12-2020) το απόγευμα στη Λαμία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, τρεις (3) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ επιπλέον ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, επιχείρηση ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Στο χώρο μετέβη έτερος ημεδαπός και προέβη στην αγοραπωλησία καπνικών προϊόντων με τον ιδιοκτήτη, όπου κατά την αποχώρηση του, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • (31) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών και
  • μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (50) γραμμαρίων.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και ακολούθως τον συνεργό του και σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην εν λόγω επιχείρηση, στην οικίας τους, στην κατοχή τους και σε οικία – καβάτζα, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των καπνικών προϊόντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (943) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών,
  • (10) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (500) γραμμαρίων,
  • μαχαίρι με μήκος λάμας (13) εκατοστών, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των (830) ευρώ και (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Κυκλοφορούσε με καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη ημεδαπή, χθες (11-12-2020) το απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (2) ετών, για κλοπή.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024