Πρόταση χρηματοδότησης για τον ΒΙΟΚΑ Αλιβερίου και αγροτική οδοποιΐα από τον Δήμο Αλιβερίου

Ακόμα δυο πολύ  σημαντικά έργα για το δήμο Κύμης Αλιβερίου ψηφίστηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης , η αγροτική οδοποιία του Κάμπου Αλιβερίου και του Πύργου Κύμης προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ για την υποβολή πρότασης για  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (άνω των 3. εκ […]

14 Δεκεμβρίου 2020

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ακόμα δυο πολύ  σημαντικά έργα για το δήμο Κύμης Αλιβερίου ψηφίστηκαν ομόφωνα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης , η αγροτική οδοποιία του Κάμπου Αλιβερίου και του Πύργου Κύμης προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ για την υποβολή πρότασης για  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (άνω των 3. εκ ευρώ) του Βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου.

Αγροτική οδοποιϊα Αλιβερίου

Για την Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ η βελτίωση-ασφαλτόστρωση αφορά στον Κάμπο Αλιβερίου, περίπου 3,5 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 4 μέτρα.

Αγροτική οδοποιία Πύργου

Για την Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ αφορά πάνω από τρία χιλιόμετρα με μέσο πλάτος δρόμου τα 4 μέτρα στις κοινότητες Πύργος, Καλλιανοί, Καλημεριάνοι.

Για την Αγροτική οδοποιία Αλιβερίου και Κύμης ο Αντιδήμαρχος Έργων Ν Μπαράκος τόνισε ότι ήταν ένα έργο που ο δήμος είχε εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος 1 αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις οι οποίες οφείλονταν σε εκκρεμότητες σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Πλέον ξεπεράστηκαν και το έργο δημοπρατείται άμεσα.

Για την αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου, υπογράφηκε  σύμβαση μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚΑ ώστε να υποβληθεί άμεσα πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος .Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚΑ Β. Στρουμπούλης τόνισε ότι ο βιολογικός του Αλιβερίου το 2019 συμπλήρωσε 20 χρόνια από την τελευταία χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους και δεν επιτρεπόταν να χρηματοδοτηθεί ξανά στο συγκεκριμένο χρονικό  διάστημα. Η ΔΕΥΑΚΑ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχει ωριμάσει και ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες και πλέον διεκδικεί την ένταξη του πολύ σημαντικού αυτού έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024