Το νοσοκομείο Λαμίας επισκέφθηκε ο Γιάννης Σαρακιώτης

Διαδοχικές συναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τα προβλήματα και τις προκλήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της […]

4 Δεκεμβρίου 2020

του/της Newsroom

Διαδοχικές συναντήσεις με το Σωματείο Εργαζομένων και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τα προβλήματα και τις προκλήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον τρόπο που ανταποκρίνεται σε αυτές το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Αρχικά, από πλευράς του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων, εκτέθηκε μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του νοσηλευτικού ιδρύματος με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ζητήθηκε η μονιμοποίηση όσων απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, ετέθη το ζήτημα της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των κλάδων των υγειονομικών ειδικοτήτων, με τη λήψη έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και της ένταξής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ως ελάχιστη αναγνώριση της Πολιτείας απέναντι στην έως τώρα εγνωσμένη προσφορά τους. Επιπλέον, εθίγη το θέμα της επίσπευσης της προμήθειας του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη λειτουργία του «Πέτρινου» κτιρίου, μέσα από το ΕΣΠΑ, ενώ τέλος αναφέρθηκαν και σε άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν την εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, από πλευράς του Βουλευτή Φθιώτιδας, μεταφέρθηκε το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση για επιμέρους θέματα, για τα οποία και προσφάτως ασκήθηκε κοινοβουλευτικός έλεγχος, με σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε την αναγκαιότητα άμεσου διορισμού μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού επιπλέον κωλυσιεργία από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και των όσων εμπλέκονται στην επιλογή τους, πιθανώς να οδηγήσει σε καταστροφικές εξελίξεις, τόσο σε ότι αφορά την αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος, αλλά και την αποδοχή της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ταυτόχρονα, εκ μέρους του Βουλευτή Φθιώτιδας, επισημάνθηκε το θέμα της άμεσης αύξησης της χρηματοδότησης του ιδρύματος, για την αναβάθμιση της λειτουργίας του «Πέτρινου κτιρίου», τόσο γιατί οι υπάρχουσες συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς επιβάλλουν βελτιωτικές ενέργειες, όσο και διότι το Νοσοκομείο συνδράμει στις δράσεις του Ε.Ο.Δ.Υ. με τη διενέργεια των αναγκαίων διαγνωστικών ελέγχων.

Τέλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε: «Ο κ. Κοντοζαμάνης, ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, ήρθε βράδυ, στις αρχές Δεκέμβρη, να υποσχεθεί προσλήψεις και οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας, στην οποία και έπρεπε να έχει προβεί οκτώ μήνες τώρα. Κάπως αργά το θυμήθηκε. Ευτυχώς, που κατά την προηγούμενη περίοδο το Νοσοκομείο μας ενισχύθηκε ουσιαστικά τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε εξοπλισμό, ώστε σήμερα να κατορθώνει να στέκεται όρθιο απέναντι σε μία πρωτοφανή πανδημία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024