Όλοι οι υγειονομικοί πρέπει άμεσα και κατά προτεραιότητα να εμβολιασθούν, επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Επιστολή προς τους Βουλευτές της Φθιώτιδας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος του Νομού, στην οποία τονίζει την ξεκάθαρη και πάγια θέση του για τον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των υγειονομικών, είτε υπηρετούν στον δημόσιο τομέα υγείας, είτε στον ιδιωτικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΦ αναφέρει τα εξής: «Το έχουμε τονίσει πολλές φορές και το […]

7 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Επιστολή προς τους Βουλευτές της Φθιώτιδας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος του Νομού, στην οποία τονίζει την ξεκάθαρη και πάγια θέση του για τον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των υγειονομικών, είτε υπηρετούν στον δημόσιο τομέα υγείας, είτε στον ιδιωτικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΦ αναφέρει τα εξής: «Το έχουμε τονίσει πολλές φορές και το έχουμε έμπρακτα αποδείξει πως η ιατρική κοινότητα της χώρας θα είναι στο πλευρό της πολιτείας στον δύσκολο  αγώνα  που δίνει για την αναχαίτηση της φονικής πανδημίας από τον covid -19. Οι Ιατρικοί  Σύλλογοι, καθώς και το σύνολο των συναδέλφων, από την αρχή της Υγειονομικής αυτής κρίσης στάθηκαν σύμμαχοι της πολιτικής  ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, πέρα και μακριά από πολιτικές και  κομματικές θέσεις, προσπαθώντας να διασφαλίσουν το αγαθό της δημόσιας  Υγείας των πολιτών. Τα νοσοκομεία παρέμειναν όρθια και τα ιατρεία συνέχισαν να λειτουργούν, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε ιατρικές υπηρεσίες. Σε αυτή την προσπάθεια η ιατρική οικογένεια δεν έμεινε  αλώβητη και ήδη μετρά δυστυχώς απώλειες άριστων και έντιμων  συναδέλφων, νοσοκομειακών και ιδιωτών, που πιστοί στο καθήκον τους, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με τον covid, έπεσαν και οι ίδιοι θύματα της  πανδημίας. Ο αγώνας όμως δεν τελείωσε ακόμη. Συνεχίζεται και  ενδεχομένως θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη. Και είναι προφανές  ότι στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος υγειονομικός.  

Κατόπιν τούτων, δυσκολευόμαστε πραγματικά να αντιληφθούμε τη λογική  της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να μην συμπεριλάβει καταρχάς στο πλάνο   των εμβολιασμών τους ιδιώτες ιατρούς. Η άμεση θωράκιση του συνόλου του  υγειονομικού κόσμου της Ελλάδας απέναντι στον covid -19 είναι  κεφαλαιώδους σημασίας. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική, διαχωρισμός ανά ειδικότητα ή καθυστέρηση ένταξης μερίδας συναδέλφων στο πρόγραμμα εμβολιασμών που ξεκινά, αποτελεί ολέθριο λάθος και αναδεικνύει μία  προχειρότητα στον σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού εθνικού προγράμματος.

Ας σκεφτούμε τι θα σήμαινε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας η προσωρινή αναστολή λειτουργίας ενός αριθμού ιδιωτικών ιατρείων. Ας  σκεφτούμε επίσης το πρόβλημα που θα δημιουργούταν στα δημόσια νοσοκομεία αν ο ιδιωτικός τομέας υγείας σταματούσε να λειτουργεί ως  κυματοθραύστης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 Όλοι οι υγειονομικοί  πρέπει άμεσα και κατά προτεραιότητα να  εμβολιασθούν είτε υπηρετούν στον δημόσιο τομέα υγείας, είτε στον ιδιωτικό.  

Κάνουμε έκκληση στους βουλευτές του Νομού μας, καθώς και στους   εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, να  βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί μία σοβαρή αβλεψία στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμών που ξεκινά και πρέπει να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία. Τους καλούμε να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να μην στερηθούμε πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες τούτη την κρίσιμη χρονική στιγμή.

Αναμένουμε τις ενέργειές τους και ευελπιστούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024