Νέα μεγάλη επένδυση πολλών εκατ.ευρώ από την Elvalhalcor

Την παραγγελία μιας νέας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής βαφής στον τομέα έλασης αλουμινίου, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Elvalhalcor

29 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια της ένταξης σε πλήρη λειτουργία του νέου σύγχρονου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem τον Δεκέμβριο 2020 και της παραγγελίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, ενός νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων. Πιο συγκεκριμένα η Elvalhalcor αποφάσισε την επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας στα Οινόφυτα με την παραγγελία μιάς πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής.

Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις, για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, καθώς και για ανθεκτικά, ασφαλή, ανακυκλώσιμα  και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και κατασκευών.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι γενικά η χρήση του αλουμινίου, το οποίο είναι βιώσιμο και ανακυκλώσιμο πράσινο μέταλλο, εμφανίζει μεγάλη αύξηση όπως και η ζήτηση για συσκευασίες αλουμινίου. Η νέα γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα στην  Elvalhalcor να μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει τις νέες αυξημένες ανάγκες της αγοράς.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η νέα γραμμή βαφής επιβεβαιώνει τη δέσμευση του τομέα έλασης αλουμινίου- ΕΛΒΑΛ της ELVALHALCOR, για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις αλουμινίου που απευθύνονται στις αγορές συσκευασίας αναψυκτικών και τροφίμων και εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου παγκοσμίως με σημαντική συμβολή στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024