#  #

Facebook: Η απάντηση στο Bitcoin ονομάζεται Diem

Το νέο ψηφιακό νόμισμα του τεχνολογικού κολοσσού Facebook από Libra πλέον θα λέγεται Diem – από το Carpe Diem. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το ταυτίζουν με το νόμισμα της Paypal ή της Alibaba, παρά με επαναστατικά κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin. Την οικονομική σταθερότητα και καινοτομία θα εγγυάται εφεξής το νέο κρυπτονόμισμα της Facebook, Diem, […]

5 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Το νέο ψηφιακό νόμισμα του τεχνολογικού κολοσσού Facebook από Libra πλέον θα λέγεται Diem – από το Carpe Diem. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το ταυτίζουν με το νόμισμα της Paypal ή της Alibaba, παρά με επαναστατικά κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.

Την οικονομική σταθερότητα και καινοτομία θα εγγυάται εφεξής το νέο κρυπτονόμισμα της Facebook, Diem, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τις κυβερνήσεις και τις ρυθμιστικές αρχές που εξέφρασαν  έντονη ανησυχία για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, αποφασισμένος για την κυκλοφορία του, αναφέρει πως το νέο ψηφιακό νόμισμα θα διαφέρει σημαντικά από το προηγούμενο, αλλά και θα μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό για τους καταναλωτές.

Το Libra πλέον θα λέγεται Diem – από το Carpe Diem (σ.σ. άδραξε την ημέρα). Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο Στιούαρτ Λέβι. Ο Λέβι βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αλλά και στην HSBC Holdings Plc. Το Diem θα δημιουργηθεί από διάφορα σταθερά νομίσματα, συνδεδεμένα όμως το ένα με το άλλο και δεν θα συνιστά ένα συνθετικό ψηφιακό νόμισμα, όπως ήταν η Libra.

Οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Diem, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που χρησιμοποιούν και το ψηφιακό γουάν – το κρυπτονόμισμα της Κίνας. «Eνας λύκος ντυμένος πρόβατο εξακολουθεί να είναι λύκος», τονίζει  ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφερόμενος στην αλλαγή ονόματος της Libra, ενώ στον αντίποδα δεν είναι λίγοι αυτοί που ταυτίζουν το Diem με το νόμισμα της paypal ή της Alibaba, παρά με επαναστατικά κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.

Πηγή: imerisia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ