Η φωνή των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας στη Βουλή από τον Γιάννη Σαρακιώτη

Την επιστολή συνυπέγραφαν από τη Στερεά Ελλάδα τα Μουσικά Σχολεία Άμφισσας και Λαμίας.

21 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Τις ανησυχίες και την αγωνία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας, αλλά και την μελλοντική προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, μετέφερε προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε την προσφάτως δημοσιευθείσα επιστολή – καταγγελία του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Λαμίας καθώς και των μαθητών δεκάδων Μουσικών Σχολείων της χώρας, που περιγράφει την τωρινή κατάσταση και τις δυσκολίες που βιώνουν σήμερα οι μαθητές, τις ιδιαιτερότητες του τρόπου διδασκαλίας, καθώς και επιμέρους ζητήματα εν όψει και των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Λαμίας και των λοιπών Μουσικών Σχολείων της χώρας, επιρρίπτουν ευθύνες προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για ασάφεια σε επιμέρους οδηγίες, σε συνδυασμό με έλλειψη διευκρινίσεων αναφορικά με τη χρήση των σχετικών σχολικών εγχειριδίων. Παράλληλα, θίγεται και το ζήτημα της δίκαιης μείωσης της εξεταστέας ύλης του μαθήματος για τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξαιτίας των δυσχερειών και των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία, ενώ επισημαίνονται οι δυσκολίες στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, η οποία όπως τονίζουν οι μαθητές δε μπορεί να καλύψουν σε κανένα επίπεδο τις ανάγκες διδασκαλίας των μουσικών μαθημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024