Λαμία: Καταγγελία για λειτουργία γηροκομείου χωρίς άδεια

Ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο και αναμένεται ο έλεγχος.

22 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Έρευνα σε κτήριο επί της οδού Θερμοπυλών στη Λαμία πραγματοποίησε χτες το πρωί η αστυνομία, μετά από καταγγελία ότι φιλοξενούνται εκεί ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα στην υπό ίδρυση στέγη φιλοξενίας ηλικιωμένων βρέθηκαν τέσσερις φιλοξενούμενοι, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης υπέβαλλε αίτηση την Τετάρτη (20/1) η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Η αποσυμφόρηση των γηροκομείων είναι ένα θέμα που απασχολεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς πρόσφατα είχε τεθεί στο δημόσιο διάλογο μετά τη διάγνωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε γηροκομείο στη Λαμία.

Οι υπεράριθμες δομές πρέπει να αποσυμφορηθούν κι αυτό είχε καταστεί σαφές και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε καταγγελθεί πως στο εν λόγω γηροκομείο φιλοξενούνταν πολλά περισσότερα άτομα απ’ ό,τι η άδεια προβλέπει.

Συνήθως δεν αργούν οι εκδόσεις αδειών, με δεδομένο το πρόβλημα που υπάρχει. Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου επί της Θερμοπυλών έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο και αναμένεται ο έλεγχος, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Πολλοί είναι πάντως αυτοί που σπεύδουν να δημιουργήσουν στέγες φιλοξενίας ηλικιωμένων, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αποσυμφόρησης. Δεν είναι μόνο τα τέσσερα γηροκομεία που ήδη λειτουργούν και ζητούν επέκταση, αλλά άδεια ζητούν ένα ακόμη στη Λαμία κι ένα στα Λουτρά Υπάτης, εκτός αυτού στην οδό Θερμοπυλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024