Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Χαλκίδας

Το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε εφέτος ο εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων και της παιδείας, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

31 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Έτσι, λοιπόν, όλες οι Ενορίες στην Τοπική μας Εκκλησία λειτούργησαν στις 29 Ιανουαρίου για τα Σχολεία, τα οποία  εκπροσωπήθηκαν από συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών, λόγω των ισχυόντων μέτρων προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

O επίσημος εορτασμός σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, έγινε στις 30 Ιανουαρίου 2021 στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γρηγόριος Δάσκος και της Δευτεροβάθμιας κ. Κωνσταντίνος Δούνας, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19, τα οποία ισχύουν από το πρωί της 30ης Ιανουαρίου 2021.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε η κ. Παρασκευή Καραδήμου-Θεολόγος του Γυμνασίου Σκύρου, αναφερθείσα στις προσωπικότητες των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου και στην προσφορά τους στην Ορθόδοξη Πίστη, την Παιδεία, αλλά και στην πρωτοπορία τους κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό Μνημόσυνο για τους προκεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτητς, ευχαρίστησε και συνεχάρη τις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως και τους εκπροσώπους των διδασκόντων και των διδασκομένων για την παρουσία τους και την τιμή προς τους Τρεις Ιεράρχες, επίσης συνεχάρη την ομιλήτρια κ. Καραδήμου, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν τους προστάτες τους Τρεις Ιεράρχες, ως ασφαλή πρότυπα ζωής στην εκπαιδευτική τους πορεία, αλλά και γενικότερα στη ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024