Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα καθορίσει το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν 692.879 δικαιούχοι.

20 Ιανουαρίου 2021

του/της Newsroom

Ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 692.879 δικαιούχους, για τους οποίους έχει εγκριθεί η αίτηση.

Όσοι καταχώρησαν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τιμολόγια διπλάσιας αξίας του επιδόματος έως τις 31 Δεκεμβρίου είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξει και ένα δεύτερο κύμα πληρωμών έως τις 31 Μαρτίου για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Μόνο για το φυσικό αέριο οι δικαιούχοι του επιδόματος θα μπορούν να καταχωρούν δικαιολογητικά αγορών έως και τις 31 Μαρτίου με την καταβολή του επιδόματος να αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις 26 Απριλίου.

Η φετινή επιδότηση κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ ενώ για πρώτη χρονιά θα τη λάβουν και όσοι αγοράσουν, εκτός από πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, φυσικό αέριο, ξύλα και πέλετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δεν πραγματοποιήσουν δαπάνες διπλάσιας αξίας από το ύψος του επιδόματος τότε θα λάβουν μειωμένη επιδότηση, ίση με το μισό της δαπάνης που έκαναν.

Για παράδειγμα εάν κάποιος δικαιούται επιδότηση 300 ευρώ και αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης 500 ευρώ, τότε θα λάβει επιδότηση 250 ευρώ, δηλαδή το ήμισυ της δαπάνης.

Πηγή: real.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024