Χθες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, δίνει τη δυνατότητα στα μέρη να εκδηλώσουν ενδιαφέρον επιλέγοντας να υποβάλουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μόνο αποστολή ηλεκτρονικών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου θα έχουν σταλεί και τα hard copies των εγγράφων.
Επιπλέον το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε πρόσκληση για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή, σχετικά με την αξιοποίηση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων αλλά και των παγίων που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα ο εκτιμητής προβλέπεται να υποβάλει ανεξάρτητη έκθεση αποτίμησης των παγίων που παραχωρούνται μέσω του διαγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ αφορά στο εργοστάσιο της εταιρείας καθώς και στα δημόσια μεταλλεία Λάρυμνας και Λουτσίου.
Αντίστοιχα ο διαγωνισμός που διενεργείται από τον ειδικό διαχειριστή αφορά στην ιδιωτική περιουσία της ΛΑΡΚΟ και περιλαμβάνει τα μεταλλευτικά δικαιώματα επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και Βοιωτίας (Άγιος Ιωάννης), τα μεταλλεία της Καστοριάς, αποθέματα μεταλλευμάτων, υποπροϊόντα και ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και αγροτεμάχια στην περιοχή του μεταλλείου της Λάρυμνας, στον Άγιο Ιωάννη, στη Λιάβδα Λάρυμνας και στην Εύβοια.