Ο covid19 στην Εύβοια σε αριθμούς

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με πτώση στην εισροή κρουσμάτων. Χθες σημειώθηκε ένας θάνατος.

27 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Σχετικά αποφορτισμένη δείχνει η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, που από την περασμένη Δευτέρα σημειώνεται μια πτωτική τάση στην εισροή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά μέσο όρο στα 15, ενώ μέχρι τότε ο αριθμός αυτός δεν έπεφτε κάτω από 40. Στις ΜΕΘ του νοσοκομείου βρίσκονται διασωληνωμένοι 11 ασθενείς, ενώ χθες το πρωί κατέληξε ένας συνάνθρωπός μας που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το νοσοκομείο απέκτησε πρόσφατα ένα υποτμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο υποδέχεται αποκλειστικά επιβεβαιωμένα κρούσματα και μέχρι τις 20 του περασμένου μήνα παρατηρήθηκε μεγάλη ροή ασθενών με ύποπτα συμπτώματα. Από τότε μέχρι σήμερα, σημειώνεται μεγάλη ροή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με βαριά συμπτώματα που χρήζουν νοσηλείας, με μία τάση μείωσης τις τελευταίες μέρες. Στο τμήμα κορωνοϊού, φιλοξενούνται 30 ασθενείς, με το νοσοκομείο να παρουσιάζει μια δυναμική 45 διαθέσιμων κλινών στο συγκεκριμένο τμήμα.

Εμβολιασμοί

Χωρίς προβλήματα και με κανονική ροή συνεχίζεται η εμβολιαστική διαδικασία στο νοσοκομείο, το οποίο διαθέτει 4 εμβολιαστικές γραμμές. 200 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται ημερησίως, 50 σε κάθε εμβολιαστική γραμμή. Συνολικά σε διάστημα ενός μήνα και δέκα ημερών, έχουν διεξαχθεί 7.500 εμβολιασμοί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και υπολογίζεται ότι σε όλη την Εύβοια έχουν φτάσει τους 14.000 στο ίδιο διάστημα, με την προσδοκία να έχουμε φτάσει τους 80.000 μέχρι το Πάσχα. Προβλέπεται η αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο νομό, με κάθε επιφύλαξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024