“Ακραία”… φαινόμενα στη Θήβα – Οι δρομείς κατά της “Μήδειας”

Ούτε το χιόνι, ούτε το κρύο στάθηκε ικανό να τους αποτρέψει να τρέξουν.

20 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Η Μήδεια (από το μέδομαι=σκέπτομαι) έγινε η…πρωταγωνίστρια των ημερών. Ετσι ονομάστηκε η σφοδρότατη κακοκαιρία. Εφερε ακραία φαινόμενα, αποκλεισμούς, καταστροφές, κοκ.

Η Μήδεια εκ Κορίνθου, το κύριο πρόσωπο της ομώνυμης τραγωδίας του μέγιστου Ευριπίδη, φέρεται ότι απέθεσε τα άψυχα κορμιά των παιδιών της στο ιερό της Ήρας Ακραίας και Λιμενίας, εκεί στο πανάρχαιο επίνειο της Περαχώρας, στο «κομμάτι» της Κορινθίας που κείται επί της Στερεάς, 85χλμ μακρυά από τη Θήβα, ένα άλλο θέατρο μύθων που έγιναν έμπνευση για αξεπέραστες τραγωδίες.

Οι δρομείς Θήβας τόλμησαν να «κοντράρουν» την κατά το μύθο παιδοκτόνο… Πήραν τους δρόμους όπως εμφαίνεται στις φωτό. Αψήφησαν την χαμηλή θερμοκρασία και τις συστάσεις περί εγκλεισμού. Η 66χρονη Μαργαρίτα Παναγοπούλου και ο 55χρονος Γιάννης Γερονικολός διάλεξαν τη διαδρομή προς το Μοσχοπόδι… Από ένα σημείο και μετά ο Γιάννης έγινε ακραίος. Ετρεξε επάνω στο χιόνι ανυπόδυτος. Ετσι αγωνίζεται συνήθως γιατί ακολουθεί τις ιατρικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της πελματιαίας απονεύρωσης…Όταν μετέχει σε υπερ – απόσταση ή σε αγώνα χωμάτινο χρησιμοποιεί ειδικά πέδιλα. Η κα Μαργαρίτα, μια από τις ταχύτερες μαραθωνοδρόμους των ηλικιών +60, δεν είχε λόγο να ακολουθήσει… Δρομικές δραστηριότητες στην κορύφωση της κακοκαιρίας δοκίμασαν βέβαια και πολλοί άλλοι δρομείς σε όλη την επικράτεια.

Ο Βλάσης Καραβασίλης, ο πρόεδρος του ΑΠΣ «Τελμησσός» Μαραθώνα, ως είχε καθήκον…διέταξε έξοδο και ανάβαση στην κάτασπρη Πεντέλη. Οδήγησε παρέα δρομέων έως και τα 900 υψόμετρο!!! Χάρηκαν τρέξιμο κόντρα στην πλαγιά και επάνω στο απάτητο χιόνι… Εκεί μετά τις «κεραίες», στο υψηλότερο σημείο, απόλαυσαν τη θέα προς τον κόλπο του Μαραθώνα, την Εύβοια και το νότιο Ευβοικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024