Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας στην Εύβοια

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν 3 εκ των δραστών

24 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση ένοπλης ληστείας σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 28ης Φεβρουαρίου 2019, στην οικία τους σε περιοχή της Εύβοιας.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 3 ημεδαποί, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face και φορώντας γάντια, εισήλθαν στην οικία από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλου (πιθανώς πιστολιού), ακινητοποίησαν και δέσμευσαν το ζευγάρι με πλαστικούς σφιγκτήρες (tire ups).

Ακολούθως, αφού άσκησαν σωματική βία στον σύζυγο, απέσπασαν χρηματικό ποσό, διάφορα κοσμήματα και μία τραπεζική κάρτα, ενώ πριν τη διαφυγή τους, απενεργοποίησαν τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου και έρριψαν τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων σε αναμμένο τζάκι της οικίας.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ