Γ’ Εθνική: Συνεχίζεται από εκεί που διακόπηκε το πρωτάθλημα, με έναν γύρο

Οι ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

26 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και λίγες ημέρες από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας θα συνεχιστεί κανονικά.

Σύμφωνα με την συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, αποφασίστηκε να διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, και συγκεκριμένα από εκεί που είχε διακοπεί.  Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, θα υπάρξουν μπαράζ ανόδου όπως συνέβαινε και ως πρότινος. Η επανεκκίνηση της κατηγορία έχει προγραμματιστεί, εφόσον δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, για τις 28 Μαρτίου.

Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες, είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή έως την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, όσες ομάδες δεν συμμετάσχουν θα υποβιβαστούν άμεσα στα τοπικά πρωταθλήματα και δεν θα συμπεριληφθούν σε τυχόν αναδιάρθρωση.

Αναφορικά με τις ομάδες που εκπροσωπούν την Εύβοια, ο ΑΟΝΑ και ο Ηρακλής Ψαχνών, φαίνεται πως θα συμμετάσχουν κανονικά στην επανέναρξη. Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Αρτάκης όπως έχει ήδη ανακοινώσει επιστρέφει στις προπονήσεις κανονικά εντός των επόμενων ημερών, ενώ για τον Ηρακλή δεν υπάρχει ακόμα κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πότε οι παίκτες του θα πατήσουν χορτάρι.

Οι δύο ομάδες μας από την στιγμή που έγινε γνωστό πως το πρωτάθλημα συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησε, έχουν να δώσουν από 7 παιχνίδια, εκ των οποίων το ένα είναι το μεταξύ τους ντέρμπι στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, με γηπεδούχα την ομάδα της Αρτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024