Γ. Σαρακιώτης: «“Βράζει” ολόκληρος ο Δήμος Λοκρών για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ. – Ακούει κανείς;»

«Διαφωνούμε με τις αποφάσεις της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. για τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στα καταστήματα…Ζητούμε να παραμείνουν ως έχουν σε δυναμικό τα καταστήματα του Δήμου Λοκρών».

26 Φεβρουαρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Με διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, αναδεικνύει την απαξίωση των υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στη Φθιώτιδα και τις άμεσες συνέπειες που έχει αυτή στην καθημερινότητα των πολιτών σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε στη Βουλή την επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρει ότι:

«Με έκπληξη, απογοήτευση και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος. Μια εξέλιξη η οποία στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού απαξιώνει ένα ολόκληρο Δημοτικό διαμέρισμα…»,

ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι, πιθανή τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Κωνσταντίνου, ο πληθυσμός του οποίου ξεπερνά τους 3.000 μόνιμους κατοίκους αφού στην εν λόγω περιοχή δεν έχει απομείνει κανένα τραπεζικό κατάστημα και δεν υφίσταται επίσης κατάστημα ταχυμεταφορών γεγονός το οποίο και διαμορφώνει μία γενικευμένη αίσθηση κοινωνικής αδικίας.

Με αντίστοιχης φύσεως παρεμβάσεις θέτει προ των ευθυνών του, τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για τα όσα τραγικά συμβαίνουν στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στο Δήμο Λοκρών και στην περιοχή της Ελάτειας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο σχετικού Ψηφίσματος, ο Δήμος Λοκρών καταγγέλλει την υποβάθμιση των καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή, αφού προβαίνει στη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων σε Αταλάντη και Μαλεσίνα, ενώ τέλος δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ύπαρξη τέτοιου στην περιοχή του Μαρτίνου. Στο εν λόγω Ψήφισμα αναφέρεται ότι:

«Διαφωνούμε με τις αποφάσεις της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. για τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στα καταστήματα…Ζητούμε να παραμείνουν ως έχουν σε δυναμικό τα καταστήματα του Δήμου Λοκρών και επιπλέον να υπάρξει υπάλληλος για τραπεζικές συναλλαγές στα καταστήματα της Αταλάντης και Μαλεσίνας, δεδομένου ότι ο Δήμος μας έχει πλέον μόνο δύο καταστήματα τραπεζών».

Ενώ, σε αντίστοιχο Ψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, και το οποίο αναφέρεται στις ενέργειες της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. τονίζεται ότι:

«έγιναν εντελώς μονομερώς από τον συγκεκριμένο φορέα χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση, όχι μόνο για τη μη ανανέωση της σύμβασης, αλλά και για τις γενικότερες προθέσεις των ΕΛΤΑ», ενώ προσθέτουν ότι:

«Να ληφθεί επίσης υπ’ όψιν ότι αυτή η μονομερής ενέργεια έγινε σε χρονικό σημείο εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας, χωρίς οι αρμόδιοι φορείς των ΕΛ.ΤΑ. να λάβουν την παραμικρή έστω μέριμνα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, σε πλήρη αντίθεση με τις συστάσεις του Δήμου μας και κατ’ επέκταση της Πολιτείας».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σε παλαιότερη παρέμβαση του Βουλευτή Φθιώτιδας για το ζήτημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Φθιώτιδα (3315/14-01-2020 ερώτηση) η Διοίκηση, στο υπ’ αριθ. πρωτ. 4.3/40/24-01-2020 έγγραφό της, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι:

«…σας διαβεβαιώνουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως Φορέας παροχής καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και μεριμνούν πάντοτε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας […] Σε ότι αφορά τα Ταχυδρομικά Καταστήματα του Ν. Φθιώτιδας λειτουργούν κανονικά, παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, και δεν προβλέπεται αναστολή λειτουργίας σε κάποια από αυτά, στην παρούσα φάση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024