Γιάννης Σαρακιώτης: «Τα ΕΛ.ΤΑ. Δομοκού το επόμενο θύμα της κυβερνητικής αναλγησίας;»

Με την εν λόγω κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Σαρακιώτη αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την περιοχή της Βόρειας Φθιώτιδας.

3 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού και των κατοίκων της περιοχής, στην πρόθεση της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. να υποβαθμίσει το υποκατάστημα της περιοχής, μετέφερε με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στο ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής εκφράζεται η έκπληξη και η απορία της απέναντι στην πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους του Δήμου Δομοκού υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Δομοκού.

Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα κυρίως των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα απομακρύνει και αποψιλώνει κομβικής σημασίας υπηρεσίες από την περιοχή της Βόρειας Φθιώτιδας, ενισχύοντας την εικόνα μαρασμού. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή καλεί τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να επανεξετάσει τους σχεδιασμούς της, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής ζητώντας το υποκατάστημα να συνεχίσει να λειτουργεί με το υπάρχον καθεστώς, εξυπηρετώντας το σύνολο των πολιτών του Δήμου Δομοκού.

Με την εν λόγω κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Σαρακιώτη αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την περιοχή της Βόρειας Φθιώτιδας και στον αντίποδα των σημερινών επιλογών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζεται η σημασία της λειτουργίας βιώσιμων αποκεντρωμένων υπηρεσιών, για τη διατήρηση και ενίσχυση των οποίων το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024