Γίωτα Πούλου:”Προβλήματα στις κοινωνικές δομές των Δήμων”

Κι ενώ με τις αποφάσεις ακορντεόν της κυβέρνησης, λειτουργούν οι δομές των Δήμων, ξεχνούν να συμπεριλάβουν και την συνέχιση της πρακτικής εργασίας.

18 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Με ερώτηση που επανέφερε στη Βουλή η Βουλευτής Ν.Βοιωτίας του Σύριζα Γιώτα Πούλου ζήτα από τους αρμόδιους υπούργους να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα. 40 ακόμη Βουλευτές του Σύριζα συνυπογράφουν το αίτημα της κ. Πούλου.

Μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές των Δήμων που παραμένουν ανοιχτές σε περιοχές που δεν είναι «κόκκινες» –κυρίως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί–, λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/-τριών και σπουδαστών/-τριών.

Χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, οι κοινωνικές δομές των Δήμων καταφέρνουν να λειτουργούν λόγω της υπερβάλλουσας προσπάθειας των υπαλλήλων, αλλά και της σημαντικής εργασίας που προσφέρουν φοιτητές/-τριες και σπουδαστές/-τριες στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των σπουδών τους. Χωρίς αυτή την εργασία, οι δομές υπολειτουργούν, ενώ οι νέοι/-ες αλλά και οι οικογένειές τους, επιβαρύνονται οικονομικά λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των σπουδών τους…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση μόνο με οριζόντιες απαγορεύσεις, χωρίς κανένα σχεδιασμό και με αδιαφορία για τις ανάγκες της κοινωνίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024