Καιρός: Ενημέρωση κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από τον Δήμο Λεβαδέων

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λεβαδέων  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους δημότες, των ορεινών ημιορεινών αλλά και πεδινών περιοχών του Δήμου, ότι λόγω των επικείμενων ακραίων καιρικών συνθηκών των επόμενων ημερών (χιονοπτώσεις/ παγετός) πρέπει να προβούν στις ανάλογες ενέργειες που αφορούν στην προστασία των ζώων και των μελισσοσμήνων. Παρακαλούνται, όπως παρακολουθούν τις προγνώσεις και τις […]

12 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λεβαδέων  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους δημότες, των ορεινών ημιορεινών αλλά και πεδινών περιοχών του Δήμου, ότι λόγω των επικείμενων ακραίων καιρικών συνθηκών των επόμενων ημερών (χιονοπτώσεις/ παγετός) πρέπει να προβούν στις ανάλογες ενέργειες που αφορούν στην προστασία των ζώων και των μελισσοσμήνων.

Παρακαλούνται, όπως παρακολουθούν τις προγνώσεις και τις προειδοποιήσεις του καιρού, που εκδίδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, να προετοιμαστούν κατάλληλα και να φροντίσουν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και ζωοτροφές για το ποίμνιό τους και τα μελισσοσμήνη τους.

Επίσης, να έχουν εξασφαλίσει την επικοινωνία τους και να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις σε ενδεχόμενο αποκλεισμού του κοπαδιού τους από χιονοπτώσεις- παγετό ή από άλλες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τέλος, καλούνται οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων να ενημερώσουν με κάθε μέσο τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής τους.

Η Δημοτική αρχή είναι σε ετοιμότητα ώστε, να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο το νέο κύμα κακοκαιρίας των επομένων ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024