Κινητοποίηση αγροτών της Π.Ε. Πέλλας με τα τρακτέρ τους

Στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η διάθεση αγροτικού πετρελαίου, μια «γενναία» ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω της covid-19.

4 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους αριστερά του οδοστρώματος στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, ζητούν λύσεις στα προβλήματά τους.

«Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουμε τον δρόμο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στα αιτήματα των αγροτών συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η διάθεση αγροτικού πετρελαίου, μια «γενναία» ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω της covid-19, λύση στο πρόβλημα που, όπως λένε, έχει ανακύψει για περισσότερους από 2000 αγρότες με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και άρση του «πράσινου τέλους».

«Πολλά από τα αιτήματά μας αποτελούν προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως «θα πάρουμε τα τρακτέρ μας από τον δρόμο μόνο εάν υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις δημόσια».

Εντός της ημέρας θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, ενώ στη σημερινή κινητοποίηση το «παρών» δίνουν, εκτός από τους αγρότες της Πέλλας και συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Για αύριο, αγρότες των Σερρών, με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν προαναγγείλει πορεία με τα τρακτέρ τους προς το διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας, όπου και θα πραγματοποιήσουν αγροτικό συλλαλητήριο. Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνεται και η 100% αποζημίωση από τη σφοδρή κακοκαιρία «Λέανδρος», που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και αγρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024