“Κοκκίνισαν” Jumbo και Zara μαζί με Αθήνα-Χαλκίδα

Στις περιοχές που είναι στο "κόκκινο" όπως η Αθήνα και η Χαλκίδα, ο όμιλος inditex (aka Zara, Pull&Bear,Bershka) αποφάσισε να μην ανοίξει τα φυσικά καταστήματα του δικτύου στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

1 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Έως τις 8 Φεβρουαρίου όπου η Χαλκίδα όπως και άλλες εκ των 12 περιοχών που είναι στο “κόκκινο”, το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με το πλέον γνωστό σε όλους μας click away, ενώ τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης  θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού(click inside), με βασική προϋπόθεση 1 άτομο ανά 25τ.μ.

Στις περιοχές που είναι στο “κόκκινο” όπως η Αθήνα και η Χαλκίδα, ο όμιλος Ιnditex (aka Zara, Pull&Bear,Bershka) αποφάσισε να μην ανοίξει τα φυσικά καταστήματα του δικτύου στις περιοχές αυξημένου κινδύνου. Εν αντιθέσει η απόφαση του ομίλου είναι η εξυπηρέτηση των καταναλωτών να γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων του δικτύου και μέσω click away. Όσον αφορά το click away, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση συγκριτικά με τους υπόλοιπους λιανεμπόρους, καθώς οι καταναλωτές θα είναι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις παραγγελίες τους είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά, όμως οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται  αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά και όχι μέσω κάρτας όπως γινόταν από την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και έπειτα.

Τα καταστήματα Jumbo, παρά το γεγονός πως άνοιξαν τα καταστήματα τους το Σάββατο μετά την ανακοίνωση του τοπικού lock down, εκμεταλλευόμενα τους ΚΑΔ ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείου, λειτουργώντας με το μοντέλο click inside, φαίνεται πως δεν πρέπει να έμειναν και πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση των πωλήσεων και η Διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε εν τάχει πως θα διατηρήσει κλειστά τα μαγαζιά στις εξής περιοχές: Χαλκίδα, Αθήνα, Πάτρα, από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα καταστήματα Jumbo, θα επανέλθουν σε λειτουργία από αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, τόσο με την μέθοδο του click away όσο και με click inside. Η αλλαγή πλεύσης της επιχείρησης έχει να κάνει με την ερμηνευτική εγκύκλιο που εκδόθηκε προ ολίγων ωρών, η οποία
προβλέπει πως όποια εταιρεία διαθέτει ρούχα, υποδήματα, και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου, και δεν ανοίξει ακόμη και αν αυτές οι δραστηριότητες είναι δευτερεύοντες ΚΑΔ, αυτό σημαίνει αυτομάτως τον αποκλεισμό τους από τα ευεργετικά μέτρα των αναστολών εργασίας και την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα Συν-εργασία. Οπότε, το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν αλυσίδες που έως τώρα δεν λειτουργούσαν στις “κόκκινες” περιοχές είναι  ορατό, καθώς θα εξαναγκαστούν να “συμμορφωθούν” με τη νέα ΚΥΑ, λειτουργώντας με το click in shop και click inside, όπως θα πράξει η Jumbo.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024