Λουκέτο στο εργοστάσιο της βιομηχανίας PIPE LIFE στη Θήβα

Χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εργοστάσιο στη Θήβα θα σταματήσει να λειτουργεί στις 31 Μαρτίου 2021

10 Φεβρουαρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την εταιρεία PIPE LIFE καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την αιφνιδιαστική, όπως, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, απόφαση να ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Θήβα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η διοίκηση της εταιρείας αφήνει στο δρόμο 70 οικογένειες, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει πολλές θυσίες με στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Η Συνομοσπονδία, τονίζει πως στηρίζει τις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου Θήβας το οποίο μαζί με το Σωματείο των εργαζομένων προσπαθούν να αποτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης. Παράλληλα, ζητά να παρέμβει άμεσα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η διοίκηση της Pipelife Ελλάς χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το εργοστάσιο στη Θήβα θα σταματήσει να λειτουργεί στις 31 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται πως ο όμιλος PIPELIFE είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συστημάτων πλαστικών σωληνώσεων διεθνώς. Διαθέτει παρουσία σε 27 χώρες και λειτουργεί 28 εργοστάσια παραγωγής σε όλη την Ευρώπη.

Η Pipelife με έδρα στη Βιέννη, ιδρύθηκε το 1989 ως joint venture της Solvay (Βέλγιο) και της Wienerberger (Αυστρία) με δραστηριότητες στην Αυστρία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Από το 2012, η Pipelife ανήκει πλήρως στον, επίσης αυστριακό, όμιλο Wienerberger.

Στην Ελλάδα η PIPELIFE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Διαθέτει παραγωγική μονάδα στη Θήβα όπου παράγονται συστήματα σωληνώσεων απο πολυαιθυλένιο (PE), πολυπροπυλένιο(PP) και PVC με πληθώρα εφαρμογών στην οικοδομή, στα τεχνικά έργα, στη γεωργία, στη βιομηχανία και αλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024