ΟΕΧΒΕ κατά Λ. Λαυρεντιάδη

Να αποσυρθούν η αγωγή και η μηνυση.

16 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Καταγγέλουμε απερίφραστα την πρακτική του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της ομοσπονδίας μας ΟΕΧΒΕ και των μελών του ΔΣ της αξιώνοντας το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου .

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας με την ανοχή αν όχι και την στήριξη των κυβερνήσεων και αξιοποιώντας κάθε πλαίσιο που αυτές διαμόρφωσαν, έγινε γνωστός από μια σειρά επιχειρήσεις που αφού τις χρησιμοποίησε για τα δικά του συμφέροντα μετά τις έκλεισε πετώντας τους εργαζόμενους στον δρόμο.

Γνωστές οι περιπτώσεις των βιομηχανιών στην περιοχή μας ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, ALAPIS, NEOXΗMIKH , ΙΝΤΕRΚΕΜ κ.α.
Γνωστή και η περίπτωση των λιπασμάτων Καβάλας όπου 133 συνάδελφοι μας με το σωματείο του έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια όμως εξακολουθούν να μένουν εκτός εργασίας και απλήρωτοι .

Η συγκεκριμένη αγωγή κατά της ΟΕΧΒΕ στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μία περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει νέα αντεργατικά μέτρα και να τα περάσει χωρίς να κουνηθεί φύλλο έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Η πλειοψηφία της ΟΕΧΒΕ θεοποιώντας “την υγιή επιχειρηματικότητα” συγκαλύπτει τα πραγματικά αίτια που διαμορφώνουν το έδαφος για να προκύπτουν Λαυρεντιάδηδες. Δηλαδή τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και το εποικοδόμημα.

Να αποσυρθούν η αγωγή και η μηνυση.
Συμμετεχουμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση των αντεργατικών ενεργειών του Λαυρεντιάδη.
Στηρίζουμε τον αγώνα των 133 συναδέλφων μας στα λοιπάσματα Καβάλας που με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας παραμένουν εκτός εργοστασίου και απλήρωτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 Απριλίου 2024