Παραγράφηκε η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

Στο αρχείο κατατέθηκε η δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες της Ολυμπιονίκους για σεξουαλική κακοποίηση.

8 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος έθεσε στο αρχείο παραγραφών τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της από τον – κατ’ ονομασία εκ μέρους της – παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς έχουν περάσει 23 χρόνια από την τέλεση των αδικημάτων με αποτέλεσμα της διαγραφή τους.

Η κ. Μπεκατώρου είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της και σε δύο ακόμη περιπτώσεις αθλητριών οι οποίες ωστόσο δεν κλήθηκαν από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς οι καταγγελλόμενες συμπεριφορές ήταν ήσσονος ποινικής βαρύτητας και για την αξιολόγησή τους απαιτούνταν έγκληση.

Στο μεταξύ, εξελίξεις συνεχίζονται και για την υπόθεση βιασμού της αθλήτριας της ιστιοπλοίας όταν ήταν 11 χρονών. Στον εισαγγελέα της Θήβας αποστέλλεται η δικογραφία της υπόθεσης μετά την καταγγελία του πατέρα της αθλήτριας για κατοχή όπλων του προπονητή της που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος. Στην εξοχική του κατοικία, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχει μεγάλος αριθμός όπλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024