Στα λευκά η Χαλκίδα

Με χιόνι ξύπνησε η πρωτεύουσα της Εύβοιας

15 Φεβρουαρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να δείξει το μέγεθος και να ντύσει στα “λευκά” το σύνολο σχεδόν της Στερεάς. Από χθες τα προβλήματα παρουσιάζονταν ιδιαίτερα σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Βοιωτία, με αποτέλεσμα να κλείσει η ε.ο. Από το ύψος του Σχηματαρίου μέχρι την Φθιώτιδα. Αυτή την στιγμή βέβαια η ε.ο. είναι κλειστή από τα διόδια Αφιδνών μέχρι τη Λαμία.

Το φαινόμενο όμως τις πρωϊνές ώρες και ιδιαίτερα μετά τις 3, οπότε και η Ευβοϊκή πρωτεύουσα ντύθηκε στα λευκά, με το χιόνι να φτάνει μέχρι τι βάρκες. Το φαινόμενο είναι αυτή τη στιγμή σε προσωρινή ύφεση. Από τις απογευματινές ώρες όμως αναμένεται ένα δεύτερο κύμα, το οποίο θα είναι εξίσου ισχυρό. Να σημειωθεί ότι προβλήματα παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία της πόλης, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για τον χρόνο αποκατάστασης ης βλάβης.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών:

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας

  • Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ, ενώ η κίνηση των λοιπών οχημάτων  διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ και από 67η χ/θ έως 72η χ/θ.

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

Επίσης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων,  ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων:

  • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, από 4η χ/θ έως 26η χ/θ,
  • Στη Συνδετήρια οδό Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας (26η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας), με τον αυτοκινητόδρομο Ε65 (34η χ/θ αυτ/μου Ε65),
  • Στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65, από 34,000 χ/θ έως 47,500 χ/θ,
  • Στην Εθνική Οδό Θερμοπυλών – Ιτέας, από 1,000 χ/θ έως 22,600 χ/θ.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024