Στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ χτες ο Γιάννης Οικονόμου

Συζήτηση για τις σημαντικές προτεραιότητες που έχει θέσει η Διοίκηση

13 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, με τους συνεργάτες του.

Αφού παρουσιάστηκαν στον Υφυπουργό οι δραστηριότητες του Οργανισμού, ακολούθησε συζήτηση για τις σημαντικές προτεραιότητες που έχει θέσει η Διοίκηση, όπως η διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας στα παραγωγικά συστήματα, τους μηχανισμούς υποστήριξης και τις δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που αποτελούν αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής του ΥΠΑΑΤ.

Αναλύθηκε ο ρόλος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στο σύστημα των Γεωργικών Συμβούλων και τις μελλοντικές ενέργειες ενόψει της επικείμενης προκήρυξης του μέτρου 2.1 του ΠΑΑ. Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε  στο μέλλον των έξι ΕΠΑΣ με την ευκαιρία της ψήφισης του νέου Νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση και την πραγματική τους σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς.

Τέλος, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία για τον καταρτισμό ενός νέου Εθνικού Σχεδίου για την στρατηγική της χώρας στον τομέα της Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με πρωτοβουλία του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024