Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Θήβα

Έντονες χιονοπτώσεις με μορφή χιονοθύελλας σε Αλίαρτο, Θήβα, Λουτούφι, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι, Πλαταιές και στις Ερυθρές. Στα λευκά και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και αποκλεισμούς.

15 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η πτώση χιονιού, με μορφή χιονοθύελλας, που σημειώνεται σε όλο το Δήμο Θηβαίων. Δήμος, Περιφέρεια και ιδιώτες επιχειρούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, αποχιονίσεις, κυρίως στα κεντρικό οδικό δίκτυο και στα δίκτυα μέσα στις κοινότητες. Έκκληση του Δημάρχου Θηβαίων μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε κάθε περίπτωση.

“Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια του Δήμου μας. Ο μηχανισμός του Δήμου καθώς και ιδιώτες επιχειρούν συνεχώς για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν ανοιχτό το κυρίως οδικό δίκτυο της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων και εν συνεχεία το δευτερεύον δίκτυο. Υπομονή όλοι μας και θα περάσει. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και φυσικά μην μετακινείστε χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διότι δυσχεραίνετε το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων”, ανέφερε ο κ. Γιώργος Αναστασίου.

Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης, κυρίως, στο βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της

Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου. Ρεύμα δεν έχουν και η Δροσιά, το Βασιλικό, συνοικίες της πόλης προς την Υψηλή Γέφυρα. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει υπάρχουν επίσης, σε αρκετά σημεία που έχουν αποκλειστεί από το χιόνι. Στις Ροβιές Ευβοίας η ποσότητα του χιονιού έχει φτάσει το ένα μέτρο, ενώ το χωριό Κερασιά είναι αποκλεισμένο με τον κεντρικό δρόμο να είναι κλειστό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024