ΣΥΡΙΖΑ: “Η Εύβοια παραμένει απροστάτευτη”

Περιοδεία στις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Αυγούστου περιοχές της Εύβοιας πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Νίκο Παππά.

11 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Τον τομεάρχη ΥποδομώνΜεταφορών της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευαν ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και Τάσος Πρατσόλης, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Στερεά Υπεροχής» Δημήτρης Αναγνωστάκης, καθώς και στελέχη του κόμματος. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε το Βασιλικό, τα Φύλλα και τα Ψαχνά, όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο ΔιρφύωνΜεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά.

Τόσο από την αυτοψία όσο και από τις σχετικές ενημερώσεις, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στο σύνολο των πληγεισών περιοχών η αποκατάσταση των ζημιών καθυστερεί χαρακτηριστικά. Στη γέφυρα του Βασιλικού οι παρεμβάσεις περιορίστηκαν στις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή και αφορούσαν την προσωρινή μόνο αποκατάσταση. Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στη γέφυρα των Φύλλων, η οποία, αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις προς τους κατοίκους ότι θα ανοίξει μέχρι τα Χριστούγεννα, παραμένει εδώ και έξι μήνες κλειστή.

Παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ότι θα αναλάβει την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών, οι σχετικές μελέτες ακόμα αναμένονται και τα αντιπλημμυρικά έργα φαίνεται ότι παραπέμπονται στις καλένδες. Οι κάτοικοι της πολύπαθης από τις κακοκαιρίες Εύβοιας δικαίως αγανακτούν, καθώς αντιλαμβάνονται με τρόπο οδυνηρό την κυβερνητική εξαπάτηση. Τα αντιπλημμυρικά έργα απαιτούν συγκροτημένο σχέδιο, “σφιχτό” χρονοδιάγραμμα και γρήγορη υλοποίηση. Η κυβέρνηση υστερεί απελπιστικά σε όλα.

Δυστυχώς, με απόλυτη ευθύνη του επιτελικού κράτους της ΝΔ, η Εύβοια παραμένει ακόμη και σήμερα εντελώς αθωράκιστη απέναντι στην επόμενη έντονη κακοκαιρία που, ελέω και της Κλιματικής Αλλαγής, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα χτυπήσει το νησί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024