Χρ. Ταραντίλης: Συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλοί συμπολίτες μας από την κακοκαιρία

 Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή - Η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά με γνώμονα την προστασία των πολιτών

18 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

«Από τη Δευτέρα πολλές περιοχές της χώρας μας και ιδιαίτερα η Αττική βρέθηκαν αντιμέτωπες με σφοδρά καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν. Συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Πρώτη προτεραιότητα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ήταν να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να μην υπάρξουν θύματα, να μην υπάρξουν οδηγοί εγκλωβισμένοι στους δρόμους, να διατηρηθεί η επικοινωνία και η τροφοδοσία με χωριά τα οποία συνήθως αποκλείονται και φυσικά να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν οι διακοπές ρεύματος και νερού ιδίως στην Αττική όπου κάθε δύο λεπτά είχαμε ένα δέντρο το οποίο έπεφτε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Κι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα με τη διαδικασία του εμβολιασμού που για λόγους προφανείς πρέπει να συνεχίζεται και να ξετυλίγεται βάσει ενός πολύ αυστηρά προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ταραντίλης συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η χιονόπτωση αυτή ήταν μια από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών στη χώρα μας. Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά όπου ήταν δυνατόν πάντα με γνώμονα την προστασία των πολιτών. Τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης προέκυψαν κυρίως απ’ την πτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές μέσης και χαμηλής τάσης σε πολλές περιοχές: κυρίως στην Εύβοια, την κεντρική Ελλάδα, το Ζαγόρι, την Κρήτη κι ακόμα περισσότερο στα βόρεια προάστια της Αττικής. Παραπάνω από 600 συνεργεία και 1.500 άτομα εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά σε όλη τη χώρα για την αποκατάσταση των βλαβών.

Στα βόρεια προάστια δούλεψαν σκληρά και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ημέρα και νύχτα περίπου 450 τεχνικοί του ΔΕΔΗΕΕ καθώς και δυνάμεις των δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού. Οι βλάβες αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή κι έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024