Θεοφάνης Θ.Γκατζής:«Προσωπικά βιώματα από τη γνωριμία μου με τον  ιερέα  της φιλανθρωπίας και της   αγάπης  πατήρ Στέφανο»

Παρήλθαν ήδη 60 και πλέον ημέρες από την εκδημία του αγαπητού στο Χριστεπώνυμο πλήθος της Πιερίας και όχι μόνο Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου (κατά κόσμον Πατήρ Στεφάνου)

9 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Για όσους το γνώριζαν προσωπικά η θλίψη για την απώλεια του είναι μεγάλη. Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο! Είχα  την τιμή,  όπως και αρκετοί χιλιάδες πιστοί, να είμαι πνευματικό του παιδί! Η ποιμαντική και φιλανθρωπική του δράση, στο όνομα του Θεού,  απεριόριστη και πολυδιάστατη (π.χ. Συνιδρυτής Συνδέσμου Υπεράσπισης Οικογενειών «Η Τιβεριάδα»)!

Ήταν πάτερ που προσέφερε απλόχερα αγάπη και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό του. Πανταχού παρών να συνδράμει όλους! Διέρχονταν αδιάκοπα από άκρη σε άκρη το Δήμο Κατερίνης για να ποιμάνει τους πιστούς και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ξεπέρασε και τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας! Χαρακτηριστικά μεγάλη ήταν η συνδρομή του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Λιβαδειάς η ‘Αγία Ταβιθά’! Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι πλούσια και η δράση της ζωής του, ειδικά στο σκέλος της φιλανθρωπίας, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Προσωπικά μου προσέφερε πνευματική υποστήριξη μετά τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα μου Θωμά. Στο πρόσωπό του καθρεφτίζονταν η αγνότητα και η καλοσύνη του!  Κάποια από τα διδάγματά του ήταν τα εξής: 1.Υπομονή και ανοχή προς τον πλησίον και 2. Βλέπε, άκου, σιώπα και μην κατακρίνεις! Ας τα κάνουμε κτήμα στην καθημερινότητα μας για να βελτιωθούμε πνευματικά, να προσεγγίσουμε ένα μέρος του Θείου θελήματος και να αλλάξει η κοινωνία μας προς το καλύτερο! Θα μας λείψεις ιερέα της αγάπης, της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας! Γνωρίζουμε όμως ότι θα μας προσέχεις από ψηλά στο Ουράνιο Θυσιαστήριο που θα διαβιείς αιώνια από εδώ και εφεξής! Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχή του δούλου σου Πατήρ Στεφάνου!

Θεοφάνης Θ. Γκατζής

Οικονομολόγος- διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc  Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Faceboοk: Θεοφάνης Θ. Γκατζής

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ