Τοπικό αυστηρό απαγορευτικό για Χαλκίδα, στο “κόκκινο” Θήβα και Τανάγρα

Στα 292 σκαρφάλωσαν τα κρούσματα μέχρι σήμερα στην πόλη της Χαλκίδας από 189 στις 30/01, με το επιδημιολογικό φορτίο να παρουσιάζει αύξηση της τάσεως του 35%.

5 Φεβρουαρίου 2021

του/της Newsroom

Κλείδωσαν τα πιο αυστηρά μέτρα για την πόλη της Χαλκίδας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα, από αύριο Σάββατο έως και τις 15 Φεβρουαρίου, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί εκτός από λόγους υγείας, εργασίας και σύντομης βόλτας με το κατοικίδιο. Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, όλων των βαθμίδων του σχολείου συμπεριλαμβανομένου και των βρεφονηπιακών σταθμών, των κομμωτηρίων, των χώρων προσωπικής υγιεινής, των ΚΤΕΟ, των χώρων τυχερών παιγνίων (ΟΠΑΠ) και των χώρων λατρείας. Επίσης, ορίστηκε η παύση της οικοδομικής για τις επόμενες 15 μέρες και της αθλητικής δραστηριότητας.

Αποφασίζεται ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, εξαιρουμένης της μετακίνησης για εργασία. Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα προμηθειών και τροφίμων και τα φαρμακεία. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν με τη μέθοδο του take away.

Στο κόκκινο από αύριο και για επτά ημέρες τίθενται επίσης, ο Δήμος Θηβαίων παρόλο που παρουσιάζει μειωμένο επιδημιολογικό φορτίο από 67 κρούσματα στις 12/01 στα 46, ο Δήμος Τανάγρας από 21 στις 12/01 στα 36 σήμερα και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων με 59 ενεργά κρούσματα από 26.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024