Δημόσια συζήτηση με θέμα: Οικοτεχνία, χειροτεχνία, γαστρονομία για αυθεντική … φιλοξενία

Όλες οι συζητήσεις μεταδίδονται ζωντανά στο facebook στο προφίλ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Σήμερα Τρίτη, 2 Μαρ 2021, στις 20.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: Άυλη κληρονομιά … φιλοξενίας, οικοτεχνία, χειροτεχνία, γαστρονομία για αυθεντικό τουριστικό προϊόν, στις τακτικές συζητήσεις των ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ και των ΓΥΝΑΙΚΩΝ της ΥΠΑΙΘΡΟΥ.

Οι συζητήσεις όλες μεταδίδονται ζωντανά στο facebook στο προφίλ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, όπου παραμένουν σε video και μπορεί αν τα δει κάποιος όποια στιγμή θέλει.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, 6932094231) προσκαλεί τις Γυναίκες της Υπαίθρου, τις ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ, να ηγηθούν στην μετά covid 19 εποχή για στην επανεκκίνηση της οικονομίας με βάση μια ανανεωμένη κοινωνία, και όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η ψυχή της κοινωνίας είναι το γυναικείο κομμάτι της. Και στο γυναικείο κομμάτι της κοινωνίας βρίσκεται τόσο η οικοτεχνία, όσο και η χειροτεχνία και βέβαια και η γαστρονομία.

Ο κ Δημήτριος Μιχαηλίδης κατέγραψε ότι μέχρι το 2019 ο παγκόσμιος τουρισμός αναπτύσσονταν με 4% ετησίως συνεχώς, αλλά οι ειδικές μορφές τουρισμού «τρέχανε» με αύξηση 40% ετησίως … Μάλιστα ο τουρισμός αναψυχής είχε αρχίσει να παρουσιάζει κάμψη, ενώ η σύνδεση με αυθεντικές εμπειρίες (όχι αντίγραφα, ή κακέκτυπα …) και με την τοπική γαστρονομία παρουσίαζε συνεχώς έντονη αυξητική τάση.

Την Τρίτη, 2 Μαρ 2021, στις 20.00, προσκλήθηκαν να βοηθήσουν στην συζήτηση των ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ με την αρμοδιότητα τους είτε την επιστημονική τους ενασχόληση είτε με τα συμπεράσματα των συνεδρίων είτε με την κοινωνική τους ευαισθησία η κα Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού), η Δρ Αικατερίνη Καμηλάκη (τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος της Επιτροπής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Αθήνα 2021), ο κ Κώστας Σκριάπας (Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Πρόεδρος Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ – Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας) & ο κ Αλέξανδρος Οικονόμου (ΕΔΡΑ-Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων).

Δεν είναι μόνο οι ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ & ο Αγροτουρισμός που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην φιλοξενία επισκεπτών, όλο το φάσμα του τουρισμού μπορεί να αναγεννηθεί αν αναβαπτισθεί στην αυθεντική άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Ο Αγροτουρισμός είναι η φιλοξενία λίγων φίλων ανά αγροτική οικογένεια, ώστε να μην αλλοιώνεται το αγροτικό οικογενειακό περιβάλλον (φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό κλπ), μέσα στην αγροτική οικογένεια, όπου είναι ενσωματωμένη, στον τρόπο ζωής των αγροτών.

Την Τρίτη, 2 Μαρ 2021, στις 20.00 το θέμα είναι η Άυλη κληρονομιά φιλοξενίας και το θέμα της επόμενης Τρίτης, 9 Μαρ 2021, στις 20.00 είναι για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς» είπε η κα Μάγδα Κοντογιάννη-6998282382

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024