Δήμος Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας: «Ενστάσεις επί των δασικών χαρτών»

Αίτημα για παράταση της περιόδου υποβολής ενστάσεων – αντιρρήσεων

12 Μαρτίου 2021

του/της Newsroom

Επιστολή του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Ιωάννη Σταθά, προς το υπουργείο Περιβάλλοντος& Ενέργειας και τον ΥΠΕΝ, κ. Σκρέκα, τον Πρόεδρο Δ.Σ του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο, κ. Δημήτριο Σταθάκη και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δασών Ν. Βοιωτίας, κ. Ιωάννη Γρίβα, αναφορικά με τις ενστάσεις που υπάρχουν επί των δασικών χαρτών. Αναλυτικά το κείμενο:

Μετά και τις πρόσφατες αναρτήσεις των δασικών χαρτών από τις Διευθύνσεις Δασών προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μικροϊδιοκτήτες γης, καθώς βλέπουν να αποτυπώνονται ιδιόκτητες εκτάσεις λανθασμένα ως δασικές. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρξει μεγάλος αριθμός ενστάσεων, τόσο δαπανηρών όσο και χρονοβόρων, προκειμένου να αποχαρακτηριστούν οι ιδιοκτησίες τους ως δασικές.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, σας ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεκπεραιωθούν οι ενστάσεις χωρίς καμία επιβάρυνση για όλους τους ενδιαφερόμενους. Εξίσου σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί παράταση της περιόδου υποβολής ενστάσεων – αντιρρήσεων, καθώς είναι ακόμη σε ισχύ αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024